Milanović: Znam da nisam svima po volji, vreme je za dijalog

Izvor: RTS, 06.Jan.2020, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Znam da nisam svima po volji, vreme je za dijalog

Zoran Milanović obratio se pristalicama nakon pobede u drugom krugu predsedničkih izbora u Hrvatskoj. Poručio je da neće deliti hrvatske građane i da će sarađivati sa izvršnom vlašću.
Milanovića su pristalice dočekale uzvicima "Zoki, Zoki"... On im je poželeo dobrodošlicu u "tvornicu pobjeda". Zahvalio se svima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su ga podržali u pobedi na izborima i onima koji nisu.

Zahvalio se i protivkandidatkinji Kolindi Grabar Kitarović. Na pomen njenog imena okupljeni su počeli da viču "ua", ali ih je Milanović u tome prekinuo.
Istakao je da je kampanja bila teška i duga, ne uvek korektna, ali je naveo da je politika strastven posao.
Izvinio se ako je "bilo koga previše nagazio" ili ako je rekao neku neistinu, uz opsaku da to nije bilo namerno.
"Od danas radim posao drugačiji od ovog do sada. Građani su me izabrali za predsednika Hrvatske, naše republike svih građana, Hrvata i onih koji to nisu", naveo je Milanović.
Ukazao je da mu je to što je bio premijer predstavljalo teret ali je rekao da se borio za istinu.
"Znam da nisam svima po volji i da i danas ima takvih. S time moramo živjeti i nastaviti dalje jer nas ima premalo, nismo dovoljno uspješni i ne rastemo dovoljno brzo da bismo se dijelili", rekao je novoizabrani predsednik Hrvatske.
Naveo je da od njega neće čuti sladunjave priče o zajedništvu, ali da će se truditi da nikoga bez potrebe ili namerno ne povredi. Ističe da je vreme za dijalog.
"Onakav kakav sam bio u kampanji biću i kao predsjednik. Govoriću, pitaću, tražiću, sugerisaću i nadam se da neću izneveriti poverenje koje ste mi dali", poručio je Milanović uz ocenu da je to veliko obećanje.
Kaže i da će sarađivati sa svakim ko bude u izvršnoj vlasti i da zna šta predsednik može a šta ne može.
"Neće biti spletki, tajnih dilova i poslova, za mene će sve stranke biti na istoj zakonskoj razini, jer mi smo višestranačka parlamentarna demokratija", rekao je Milanović.
Naveo je i da je njegova snaga u ustavu i da će mu to biti vodilja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grabar Kitarović: Ne verujte lažnim prorocima, potrebna stabilnost

Izvor: RTS, 06.Jan.2020

Kolinda Grabar Kitarović koja će nakon poraza na izborima prepustiti predsedničku funkciju Zoranu Milanoviću zahvalila se svima koji su izašli na izbore i pokazali da im je stalo do Hrvatske. Čestitala je pobedu protivkandidatu. ...

Nastavak na RTS...

Šta susedne države mogu da očekuju od Milanovićevog mandata

Izvor: RTS, 06.Jan.2020

Dan posle pobede Zorana Milanovića na predsedničkim izborima u Hrvatskoj, govori se o tome kako će izgledati njegov mandat, kohabitacija sa Vladom HDZ-a, ali i odnos sa susedima, pre svega sa Srbijom. Milanovićev pobednički govor odnosio se pre svega na unutrašnja pitanja, poručuje da će...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.