Milanović: Nećemo prihvatiti deklaraciju NATO bez spominjanja Dejtonskog sporazuma

Izvor: Beta, 13.Jun.2021, 14:25

Milanović: Nećemo prihvatiti deklaraciju NATO bez spominjanja Dejtonskog sporazuma

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da neke zemlje ne žele da se u završnoj deklaraciji samita NATO-a spominju Dejtonski sporazum i konstitutivnost tri naroda u BiH, ali da Hrvatska za tako nešto neće dati saglasnost."Moraću o tome da razgovaram na samitu, inače nećemo dati saglasnost na završnu deklaraciju jer nas se tretira kao sitan kusur", rekao je Milanović novinarima, a prenela je N1 televizija.On je izjavio da "neko ima problem da se u završnoj deklaraciji NATO-a spominje Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda"."Kao da je deklaraciju pisalo nevladino udruženje iz Sarajeva. U Zagreb se ne mislim vratiti s tim", naglasio je hrvatski predsednik govoreći o sutrašnjem samitu NATO na kojem, medju ostalim, treba da bude usvojena zajednička izjava u kojoj se spominje BiH.On je ocenio da to "pokazuje kakve planove za BiH imaju neki medjunarodni krugovi"."To preko Hrvatske neće proći", naglasio je Milanović i dodao da se na završnoj izjavi radi poslednjih sedam dana.Hrvatski predsednik je dodao da je hteo da pomogne, ali da sada radi sve sam, jer ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman (Hrvatska demokratska zejdnica) ne želi da bude deo hrvatske delegacije.Milanović je ranije rekao da je ministar spoljnih poslova trebalo da bude ...
Pogledaj vesti o: NATO,   NATO skup

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Milanović: Nećemo prihvatiti deklaraciju NATO bez spominjanja Dejtonskog sporazuma

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jun.2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da neke zemlje ne žele da se u završnoj deklaraciji samita NATO-a spominju Dejtonski sporazum i konstitutivnost tri naroda u BiH, ali da Hrvatska za tako nešto neće dati saglasnost.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.