Milanović o samitu NATO: Neće proći

Izvor: B92, 13.Jun.2021, 12:57

Milanović o samitu NATO: "Neće proći"

Zagreb -- Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da završna deklaracija sutrašnjeg samita NATO "neće proći" ukoliko u njoj ne bude spomenut Dejtonski sporazum.

"Neke zemlje ne žele spominjanje Dejtonskog sporazuma. Moraću o tome na samitu da razgovaram, inače, nećemo dati saglasnost na završnu deklaraciju, jer nas tretira kao sitan kusur", rekao je Milanović, prenosi hrvatski N1.

Ukazujući da završna deklaracija samita >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO još dogovara, on je naveo da "neko ima problem" da se u tom tekstu spominju Dejtonski sporazum i tri konstitutivna naroda.

"Kao da je deklaraciju pisalo nevladino udruženje iz Sarajeva, ne mislim se vratiti u Zagreb s tim", istakao je Milanović.

On napomenuo da to pokazuje kakve planove za Bosnu i Hercegovinu imaju neki međunarodni krugovi ali, dodao je, to preko Hrvatske neće proći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.