Mihajlović: Ne možete čuti lažna obećanja od SNS-a

Izvor: RTS, 05.Feb.2018, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ne možete čuti lažna obećanja od SNS-a

Mi ne dajemo prazna obećanja, bićemo potpuno iskreni, lažna obećanja u vreme izbora ne možete čuti ni od mene, ministara niti iz SNS-a, rekla je Zorana Mihajlović tokom razgovora sa Obrenovčanima.
Obnova dela šabačkog puta od Skele do Ušća kod Obrenovca, u dužini od 4,2 kilometra, biće završena u martu, najavila je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministarka građevinarstva i funkcionerka SNS-a Zorana Mihajlović.

U putnu infrastrukturu na teritoriji opštine Obrenovac u poslednjih nekoliko godina uloženo je više od dva miliona evra, rekla je Mihajlovićeva novinarima tokom obilaska radova, u okviru posete opštini Obrenovac.
"Ovde radimo put u dužini oko 4,5 kilometara. Kada pominjem koliko smo uložili u putnu infrastrukturu, mi to nismo radili onda kada su izbori ili kada je nešto nekome potrebno da se pokaže, već smo kontinuirano vodili računa o putevima, saobraćanaoj signalziaciji, na primer postavili smo signalizaciju ispred škole u ovom mestu", rekla je Mihajlovićeva.
Ističe da se sve radi u dogovoru sa opštinom Obrenovac, čije je rukovodstvo pohvalila ističući da su racionalni i da znaju šta su prioriteti.
Ministarka je potom razgovarala sa građanima o tome šta su infrastrukturni problemi u tom delu Obrenovca.
"Došla sam da razgovramo o problemima, malim i velikim i da vidimo da li možemo da ih rešimo. Mi ne dajemo prazna obećanja, bićemo potpuno iskreni, lažna obećanja u vreme izbora ne možete čuti ni od mene, ministara niti iz SNS-a. To možete da čujete od Đilasa, Šapića i drugih", rekla je Mihajlović, koja je i funkcioner SNS.
"Smanjen dug Beograda" 
Rekla je da je Beograda bio zadužen oko milijardu evra tokom prethodne vlasti u gradu i istakla da su za taj novac mogla da se izgrade dva Koridora 10, kao i da je taj dug danas manjio od pola milijarde evra.

Predsednik opštine Miroslav Čučković je rekao da imaju 29 sela i da je još ostala da se obnovi ta deonica od Skele do Ušća.
Naveo je da su ostala da se urade i četiri puta oštećena zbog izgradnje Koridora 11.
Građani su postavljali razna pitanja – za srušeni most u zaseoku Avramovac da bi mogli da dođu do svojih njiva, tražili pomoć u građevinskom materijalu za završetak izgradnje nove crkve u Skeli, da dobiju trotoar i slično.
Mihajlovićeva je obećala pomoć u rešavanju tih građevinsko-saobraćajnih problema.
Prisustvovali su direktor Koridora Srbije Zoran Babić, v. d. direktora EPS-a Milorad Grčić, predstavnici grada Beograda, "Puteva Srbije", Građevinske direkcije Srbije, Infrastrkture železnice Srbije i drugih preduzeća.
Mali: Ne uklanjamo Savski most dok ne bude šina na Adi
Uklanjanjem Savskog mosta neće se prekinuti tramvajski saobraćaj između starog i novog dela grada, jer se u izgradnju novog mosta neće krenuti pre nego što se završi postavljanje šina na Mostu na Adi, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.
On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara o pojedinim navodima da će se uklanjanjem Savskog mosta praktično prekinuti tramvajski saobraćaj između Novog Beograda i starog dela grada i kako bi se u tom slučaju rešio taj problem.
Mali je dodao da je u toku izbor izvođača radova koji će postaviti šine preko mosta na Adi.
"Tako da nećemo krenuti u radove na novom mostu pre nego što se završi postavljanje šina na Mostu na Adi", rekao je Mali novinarima tokom obilaska preduzeća "Lasta".
To je, kaže, po programu i dinamici koje su isplanirane.
"Mi taj most nećemo srušiti i to sam već nekoliko puta rekao, a vidim da Đilas i ostali to koriste u kampanji iz nekog razloga. Dakle pitamo građane na koju lokaciju žele da premestimo taj most, da sačuvamo tradiciju vezanu za njega i da premestimo na novu lokaciju gde će građani imati najviše koristi", naveo je gradonačelnik i dodao da izgradnja novog mosta preko Save nije ničiji hir, već potreba.
Istakao je da su dva ključna razloga za izgradnju novog mosta - saobraćajni i bezbednosni.
Kako je rekao, postojeći most ima samo dve trake, a za grad koji se razvija neophodan je veći kapacitet, pa će budući most imati po dve trake u oba smera, stazu za bicikliste, stazu za pešake i linije za tramvaj.
Drugi razlog je, prema rečima gradonačelnika, bezbednosni, jer Savski most, koji su, kaže, Nemci napravili pre 60-70 godina, i dalje ima drvenih šipova, koji nisu sigurni za kapacitet vozila koji danas prelazi preko njega.
"I Saobraćajni fakuletet, profesor Slaven Tica, kao i Sekretarijat za saobraćaj rade studije i analize. Pustite struku da kaže kako će funkcionisati saobraćaj i neka oni budu ti koji će odgovarati na takva pitanja", rekao je Mali.
Gradićemo metro za narod, a ne tajkunski metro
Mali je izjavio da metro nikada nije počeo da se gradi u Beogradu zato što "Dragan Đilas i tajkuni nisu mogli da se dogovore ko će više da se nakrade na tom poslu".
Poručio je da će se za razliku od tajkunskog metroa, graditi metro za narod.
"Za svaki narodni dinar Đilas je u svoj džep strpao tri. Tako je planirao da izgradnju metroa pretvori u unosan posao za njega i njegovu tajkunsku družinu", naveo je Mali.
Kako kaže, sreća je što taj Đilasov metro nikada nije počeo da se gradi, "jer bi to bio metro za pacove, a ne za ljude", baš kao što je danas ona Đilasova hala Velikog brata igralište za pacove, a ne za decu.
Mali ističe da je sreća i to što Đilas nije stigao metro da pretvori u deponiju smeća kakva je replika Terazija ili stecište narkomana kakav je Pazl grad.
"Đilas samo spominje nekakve livade. Njima su samo livade u glavi. Verovatno misli da će metro povezati onu livadu na kojoj je Šapić postao doktor marketinga i Šutanovčevu luksuznu livadu na Vračaru. Ne, metro koji ćemo mi graditi i izgraditi zbližiće sve Beograđane. S ponosom kažem da je naš metro za narod i sve suprotno od tajkunskog metroa Miškovića, Đilasa i Šapića", poručio je Mali.
Stefanović: Veća ulaganja u prigradska naselja
Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Beograd Nebojša Stefanović rekao u razgovoru sa meštanima Vlaške, u opštini Mladenovac, da je plan da daleko veći iznos novca bude izdvojen za ulaganja u prigradska naselja.
"U neke opštine nije ulagano 50 godina, naš plan je da za ulaganja u vodovod, kanalizaciju, kolektore, bude izdvojeno 350 miliona evra", rekao je Stefanović pred oko 300 okupljenih građana.
Naglasio je da SNS želi da menja praksu prethodnih vlasti koja je, kako kaže, izbegavala direktan razgovor sa narodom.
"Hoćemo sa vama da razgovaramo o problemima koje ste prepoznali, da ih stavimo u prvi plan i prve ih rešavamo", rekao je Stefanović i naglasio da je stabilna država osnova svega i da je to bio osnovni cilj predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Podsetio je da je u Srbiji od 2012. godine zaposleno 170.000 ljudi jer je, kaže, u stabilnoj državi lako otvarati fabrike i naglasio da je cilj otvaranje fabrika u svakoj beogradskoj opštini.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.