DJB: Umesto obećanja, izveštaj o urađenom; PS beži od odgovornosti

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Umesto obećanja, izveštaj o urađenom; PS beži od odgovornosti

Pokret "Dosta je bilo" pozvao je vladu da umesto, kako kažu, novih najava o državnoj stanogradnji, objavi izveštaj o realizaciji obećanja predsednika Aleksandra Vučića iz 2014. godine, kada je bio premijer.
"Vučić, tada u svojstvu predsednika vlade, najavio je sredinom 2014. godine izgradnju 100.000 takozvanih 'jeftinih' državnih stanova, po ceni od 380 evra po kvadratnom metru", navodi se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Dodaju da premijerka Ana Brnabić ovih dana "najavljuje 'jeftine' stanove po ceni od 500 evra po kvadratnom metru, ali samo za pripadnike službi bezbednosti".
"Obećanja Ane Brnabić očigledno ne smeju da budu izdašnija i lepša od Vučićevih, čak ni kada su svesno plasirana zarad izborne kampanje", kažu u DJB.
"PS beži od odgovornosti"
Pokret socijalista je danas upitao kakva je sudbina 16 preduzeća čiji je stečajni upravnik bio predsednik pokreta "Dosta je bilo" Saša Radulović i koje je rezultate u njima ostvario a DJB je saopštio da je radulović pre nekoliko dana dobio na sudu ministra Nenada Popovića "zbog identičnih uvreda i neistina".
D JB u saopštenju ocenjuje da tim tvrdnjama PS beži od odgovornosti jer je njegov lider Aleksandar Vulin, kao direktor kancelarije za KiM, "potrošio milion evra za kupovinu sigurnosnih kamera za KiM koje nikada nisu proradile", a koje bi "pomogle u rasvetljavanju ubistva Olivera Ivanovića".
DJB i Dveri u Rakovici: Radna mesta, a ne samo stanovi
Kandidati za odbornike skupštine grada Beograda sa liste Dosta je bilo i Dveri, "Da ovi odu, a da se oni ne vrate", poručili su, ispred tržnog centra "Kapitol Park" u Rakovici, da će se zalagati za otvaranje novih radnih mesta u Beogradu.
"Nije dovoljno samo zidati stanove i stambene objekte na mestima nekadašnjih privrednih giganata, već moramo misliti kako zaposliti sve te ljude koji žive u Beogradu i koji se iznova svake godine sve više naseljavaju u našem glavnom gradu", izjavio je kandidat za odbornika na gradskim izborima i predsednik gradske organizacije Dveri, Srđan Nogo.
Nogo je naglasio da na mestu gde se danas nalazi "Kapitol park", nekada je bilo zaposleno do 30.000 radnika i da su čitava opština i naselja u Rakovici upravo izgrađena za radnike fabrika kao što su "21.maj", IMT, IMR, Fabrika guma "Rekord", a koja su danas ugašena ili su pred gašenjem, saopštile su Dveri.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.