Merkelova i Putin se dogovorili preko telefona

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Putin se dogovorili preko telefona

Moskva/Berlin -- Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel telefonskim razgovorom dogovorili su očuvanje nuklearnog sporazuma velikih sila sa Iranom.

"Razgovarano je o situaciji u vezi sa sporazumom o iranskom nuklearnom programu", navedeno je u saopštenju Kremlja.

Nemačka kancelarka informisala je ruskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predsednika o diskusijama o Iranu na nedavno održanom samitu G7 u Bjaricu, dodaje se u saopštenju Kremlja.

SAD su jednostrano istupile iz tog sporazuma i uvele dodatne sankcije Iranu.

Kancelarka i predsednik razgovarali su i o situaciji u Siriji.

"Putin je obavestio Merkelovu o situaciji u Siriji, uključujući mere neutralizovanja terorističkih pretnji u deeskalizovanoj zoni Idlibu", navela je pres-služba Kremlja.

UN žele da oforme komitet kao korak u naporima za pronalaženje političkog rešenja okončanja rata u Siriji, ali dogovora o njegovom sastavu, zasad, nema.

Putin i Merkelova su, takođe, razgovarali o Libiji i saglasili se da je neophodno doći do mirovnog rešenja krize i nastaviti sa podrškom posredničkim naporima UN.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin i Merkel: Hitno obrazovati ustavni komitet u Siriji

Izvor: RTS, 29.Avg.2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel saglasili su se u telefonskom razgovoru o hitnosti stvaranja ustavnog komiteta u Siriji. . "Putin je obavestio Merkelovu o situaciji u Siriji, uključujući...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.