Meloni: Italija brani svoje interese u EU, ne želi tapšanje po leđima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2023, 15:14

Meloni: Italija brani svoje interese u EU, ne želi tapšanje po leđima

Italijanska vlada nastoji da brani svoje nacionalne interese u Evropskoj uniji, a ne da dobije tapšanje po leđima od drugih lidera EU, izjavila je danas italijanska premijerka Đorđa Meloni.

Meloni, koji se nalazi na čelu desničarske administracije, ponovila je na konferenciji za novinare nakon samita lidera EU, da misli da je Francuska napravila političku grešku pozivajući predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Ukrajine Volodimira Zelenskog u Pariz uoči samita na večeru sa nemačkim kancelarom Olafom Šocom, preneo je Rojters.

"Ono što je bilo ispravno i važno je slika Zelenskog sa svih 27 članica EU", istakla je ona.

Prema njenim rečima, to je najjača poruka koj se može dati, a francuska inicijativa nije uzela u obzir značaj evropskog jedinstva.

Meloni je kazala i da je Evropski savet razgovarao o regulisanju aktivnosti dobrotvornih brodova za spasavanje migranata u Sredozemnom moru kojima upravljaju nevladine organizacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.