Medicinske sestre u Njujorku nose kese za đubre umesto zaštitne opreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Mar.2020, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medicinske sestre u Njujorku nose kese za đubre umesto zaštitne opreme

Zbog nedostatka zaštitne opreme u jednoj bolnici na Menhetnu u Njujorku medicinske sestre su prinuđene da nose kese za đubre.

Na fotografiji koja se vrlo brzo proširila društvenim mrežama vide se tri medicinske sestre u bolnici Maunt Sinaj Vest koje poziraju u hodniku bolnice obučene u velike crne plastične kese za đubre prekrojene u zaštitne haljine, i jedna od njih kako drži kutiju sa tim kesama, piše Njujork post.

U međuvremenu, osoblje bolnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja se nalazi nedaleko od Kolumbovog kruga u centru Menhetna, smatra da je nedostatak zaštitne opreme krivac za smrt jednog njihovog kolege, kod koga je novi korona virus dijagnostifikovan pre dve nedelje.

"Bolnica ga je ubila i trebalo bi da snosi odgovornost za to", rekla je jedna od medicinskih sestara.

Druga sestra rekla je da problemi sa nedostatkom opreme nisu novi i da traju već godinu dana, zbog čega je osoblje često bilo primorano da krije lične zalihe, kao i da je situacija postala kritična kada su u bolnicu počeli da pristižu pacijenti oboleli od virusa Covid-19.

Zbog toga su sestre počele da nose kese za smeće.

Portparol bolnice negirao je da bolnica nema odgovarajuću opremu i da ne štiti zaposlene.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.