Mas: Non pejper ne potiče od Nemačke

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021, 10:33

Mas: Non pejper ne potiče od Nemačke

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da takozvani non pejper ne potiče od Nemačke, saopštilo je nemačko Ministarstvo.

On je tako reagovao na pisanje prištinske "Kohe" od utorka po kome postoji još jedan non pejper u kome se definišu odnosi Beograda i Prištine.

"To ne potiče iz pera nemačke vlade. Naprotiv, ministar spoljnih poslova Mas je tokom prošlonedeljnih poseta Prištini i Beogradu istakao da Nemačka podržava dijalog o normalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odnosa uz posredstvo EU, kao i da je cilj sveobuhvatan sporazum koji doprinosi regionalnoj stabilnosti, uključuje međusobno priznanje i omogućava da obe zemlje imaju realnu perspektivu u EU", navodi se u saopštenju, prenosi Dojče vele.

Prištinska "Koha" objavila je u utorak da je imala uvid u dokument koji su navodno pripremile Nemačka i Francuska, a koji predstavlja zajedničku inicijativu o nastavku dijaloga koji bi trebalo da rezultira konačnim sporazumom.

Po tom navodnom dokumentu Beograd i Priština bi se međusobno priznali, a predviđeno je i stvaranje autonomnog okruga severno Kosovo, kao i privilegovan status SPC.

Sa druge strane, Beograd bi bio u obavezi da ne blokira članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Non-pejper ne potiče iz našeg pera"

Izvor: B92, 28.Apr.2021

Bon -- Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da takozvani non pejper ne potiče od Nemačke, saopštilo je nemačko Ministarstvo...On je tako reagovao na pisanje prištinske "Kohe" od utorka po kome postoji još jedan non pejper u kome se definišu odnosi Beograda i Prištine..."To...

Nastavak na B92...

Mas: Non-pejper ne potiče od Nemačke

Izvor: RTS, 28.Apr.2021

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas izjavio je da takozvani non-pejper ne potiče od Nemačke, saopštilo je nemačko ministarstvo. . Mas je tako reagovao na pisanje prištinske Kohe od utorka da postoji još jedan non-pejper u kome se definišu odnosi Beograda i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.