MOGUĆ JE I PRVI JESENJI SNEG: Meteorolog najavio ozbiljne promene vremena, sledi novo pogoršanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Sep.2022, 23:27

MOGUĆ JE I PRVI JESENJI SNEG: Meteorolog najavio ozbiljne promene vremena, sledi novo pogoršanje

Ceo vikend i početak sledeće nedelje biti znatno hladniji od proseka. Na planinskim vrhovima čak je moguć prvi jesenji sneg, najavljuje meteorolog Marko Čubrilo.

- Do oko 25. septembra biće relativno hladno uz vrlo hladne noći, posebno oko 22. septembra. Posle 25. septembra očekuje nas malo toplije vreme, ali uz moguće novo pogoršanje - piše Čubrilo.

Kako navodi, u subotu pre podne sledi novo, jače, pogoršanje koje će zahvatiti zapadne, jugozapadne, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << severozapadne i središnje predele. U toku subote posle podne, noći ka nedelji i u nedelju tokom dana bi se premestilo preko celog regiona.

- Donelo bi kišu, ponegde i grmljavinske pljuskve uz moguću pojavu grada i to pre sveg nad jugom Hercegovine i jugoistokom Srbije. Nestabilnosti će se javiti u duž Jadrana gde će u subotu veći deo dana duvati jugo (ciklonalni) koji će kako centar ciklona preko srednjeg bude odmicao na istok okretati na olujnu butu. U subotu će najviše temperature ići od samo 9 do 15 stepeni nad većim delom regiona i na jugoistku Srbije do oko 22 stepena. Nedelja takođe donosi padavine ali u prvom delu dana, dok će posle podne biti na kratko i sunčanih intervala. Dnevni maksimum bi trebao biti od 11 do 18 stepeni Celzijusa - navodi Čubrilo.

Ponedeljak i utorak verovatno će proći uz više oblaka, ponegde ponovo donose kišu i sneg preko 1000mn,v ali se obilne padavine ne očekuju. Duvaće umeren do jak severozapadni vetar, dok će se dnevni maksimum kretati od 12 do 17 stepeni Celzijusa.

- Posle 24. septembra tokom dana će biti toplije i prijatnije uz maksimume od 15 do 20 stepeni Celzijusa. Dugoročno gledano, hladan talas će se oko 25. septembra ublažiti i uslediće otopljenje ali za sada bi taj porast temperature bilo vrlo blag - zaključuje on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Jesen više ne stanuje ovde! U Srbiji će uskoro padati - prvi sneg

Izvor: 24sedam.rs, 16.Sep.2022

Posle 25. septembra očekuje nas malo toplije vreme, ali uz moguće novo pogoršanje, najavljuje meteorolog Marko Čubrilo

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.