MITROPOLIT KIJEVSKI I SVE UKRAJINE ONUFRIJE SINOĆ U PODGORICI: Lepši ste i blagosloveniji nego što sam zamišljao (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2020, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MITROPOLIT KIJEVSKI I SVE UKRAJINE ONUFRIJE SINOĆ U PODGORICI: "Lepši ste i blagosloveniji nego što sam zamišljao" (VIDEO)

Vladika Amfilohije je poručio da ono što izraste na stradanju i raspeću je večno i neprolazno.

Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije doputovao je sinoć u posetu Mitropoliji crnogorsko-primorskoj. Pred podgoričkim Sabornim hramom Hristovog Vaskrsenja dočekali su ga sveštenstvo, monaštvo i verni narod.

Nakon doksologije i molebnog kanona Presvetoj Bogorodici Blaženjejši, Onufrije sa svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << domaćinom – Mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem predvodio je krsni hod ulicama Podgorice u kojem su učestvovale desetine hiljada vernika. Po povratku pred saborni hram, Mitropolit Amfilohije je u arhipastirskoj besedi poželeo dobrodošlicu dragom gostu.

Mitropolit Onufrije je blagosloveći sabrane, kako je kazao, donio blagoslove sa Amanskog bratskog sabranje Njegovog Blaženstva Patrijarha g.Teofia III, Njegove svetosti Patrijarha moskovskog i sve Rusije Kirila i drugih pravoslavnih predstojatelja i predstavnika Pomesnih pravoslavnih crkava sabranih u Jordanu.

Takođe, je doneo i blagoslove kneza Vladimira Krstitelja i svetitelja i prepodobnih otaca kijevo-pečerskih, koji se mole za sve ljude koji ljube Hrista Gospoda. Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije je kazao da je kada ga je Mitropolit Amfilohije pozvao da poseti Crnu Goru, o njoj znao samo to da su Crnogorci hrabar i silan narod.

- Kada sam došao i video vaša lica koja su se oko Hrista sabrala u ovolikom broju, shvatio sam da ste lepši i blagodarniji nego što sam zamišljao, čovek može biti lep samo kada živi s Bogom - kazao je, između ostalog, Mitropolit kijevski i sve Ukrajine Onufrije.

Naglasio je da je pravo jedinstvo moguće jedino oko Hrista.

- Ko je sa Hristom, njega ne može nikakvo zlo da nadvlada - zaključio je Mitropolit kijevski Onufrije burno pozdravljen od sabranog vernog naroda.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.