MH17: Miniran prilaz mestu nesreće

Izvor: B92, 30.Jul.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MH17: Miniran prilaz mestu nesreće

Donjeck -- Andrij Lisenko izjavio da su proruski aktivisti minirali prilaz mestu gde se srušio putnički malezijski avion na istoku Ukrajine, koje je pod njihovom kontrolom

Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu je rekao da je zbog toga rad međunarodnih eksperata nemoguć, preneo je AP.

Ranije danas međunarodni posmatrači iz OEBS-a ponovo nisu uspeli da dođu do mesta na kojem je u istočnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ukrajini 17. jula pao oboreni malezijski putnički avion. Posmatrači OEBS-a su naveli da su se vratili u Donjeck posle rasprave s pobunjenicima.

Oni su na put ka mestu pada aviona pošli u dva vozila, bez istražitelja iz Holandije, koji već nekoliko dana pokušavaju da priđu ostacima letelice.

Bezbednosne brige i smetnje separatista koji kontrolišu tu oblast ne dozvoljavaju istražnom timu da dođe do mesta incidenta, navodi AP.

Vlade zemalja čiji građani su poginuli u oborenom avionu žalile su se da mesto pada aviona nije obezbeđeno i da na njemu ima još ostataka žrtava.

U borbama između ukrajinskih snaga i proruskih boraca u tom regionu u poslednja 24 sata ubijeno je 19 ljudi.

Malezijski avion, koji je leteo iz Amsterdama u Kuala Lumpur, srušio se 17. jula na istoku Ukrajine s 298 putnika i članova posade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posmatrači OEBS opet nisu stigli do mesta pada aviona

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jul.2014

Međunarodni posmatrači iz OEBS-a ponovo nisu uspeli da dođu do mesta na kojem je u istočnoj Ukrajini 17. jula pao oboreni malezijski putnički avion sa 298 putnika i članova posade. Posmatrači OEBS-a su naveli da su se vratili u Donjeck posle rasprave s pobunjenicima. Oni su na put ka mestu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Miniran prilaz malezijskom avionu

Izvor: OkRadio.rs, 30.Jul.2014

Portparol ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Andrij Lisenko izjavio da su proruski aktivisti minirali prilaz mestu gde se srušio putnički malezijski avion na istoku Ukrajine, koje je pod njihovom kontorlom, što onemogućava rad međuanrondih eksperata. Ranije u sredu međunarodni...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.