MEÐUNARODNI TUŽIOCI: Malezijski avion MH 17 oboren raketom sa područja u Ukrajini pod kontrolom PRORUSKIH SNAGA

Izvor: Telegraf.rs, 28.Sep.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MEÐUNARODNI TUŽIOCI: Malezijski avion MH 17 oboren raketom sa područja u Ukrajini pod kontrolom PRORUSKIH SNAGA

Međunarodni tužioci koji su istraživali pad aviona MH17 iznad istočne Ukrajine 2014. saopštili su da je raketa "buk" koja je oborila letelicu sa 298 putnika stigla iz Rusije.

 - Avion na letu MH 17 oboren je raketom BUK koja je bila dopremljena u Ukrajinu iz Rusije - saopštili su holandski istražitelji.

289 putnika i članova posade je stradalo kada je oboren avion "Malezije erlajnsa" koji je putovao od Amsterdama do Kuala Lampura u julu 2014. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs <<
Kremlj je danas, uoči saopštavanja zvaničnih rezultata međunarodne istrage u Hagu, saopštio da radarski podaci pokazuju da malezijski avion MH 17 definitivno nije oboren raketom sa područja Ukrajine pod kontrolom proruskih snaga.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je novinarima da podaci kojima raspolaže ruska vojska jasno pokazuju da raketa nije ispaljena sa te teritorije već sa neke druge, prenosi Rojters.

- Radarski podaci su jasni ... nije bilo rakete. Ako je i bilo rakete ona je ispaljena sa neke druge teritorije - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"MH17 oboren raketom dopremljenom iz Rusije"

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2016

HAG - Međunarodni istražitelji saopštili su danas da je malezijski avion MH17 2014. godine oboren raketom sistema Buk, sa područja pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine, koji je tu dopremljen iz Rusije, ali nisu direktno optužili Moskvu, niti su naveli imena odgovornih za taj događaj...Holandski...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Istražitelji tvrde da je ruska raketa oborila MH17

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2016

Međunarodni istražitelji saopštili su danas da je malezijski avion MH17, 2014. godine oboren raketom sistema Buk, koji je dopremljen iz Rusije, sa područja pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine...Izvor: N1/Reuters

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.