MAKEDONCI IZLAZE NA BIRALIŠTA: Održavaju se parlamentarni izbori, glavna borba između dve stranke

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 07:59

MAKEDONCI IZLAZE NA BIRALIŠTA: Održavaju se parlamentarni izbori, glavna borba između dve stranke

Glasanje je produženo do 21 čas da se na biralištima, gde će maske biti obavezne, ne bi stvarale gužve.

U Severnoj Makedoniji održavaju se parlamentarni izbori. Glavna borba očekuje se između dve vodeće stranke – SDSM Zorana Zaeva i VMRO DPMNE Hristijana Mickoskog.

Najveća partija Albanaca DUI prvi put izlazi sa svojim kandidatom za premijera. Na glasačkim listićima naći će se 15 koalicija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i stranaka, prenosi Tanjug.

Iako je nekoliko hiljada stanovnika Severne Makedonije već glasalo, velika većina građana te države izaći će danas na birališta, kako bi odabrali sastav novog parlamenta i vladu koja će početi pregovore o članstvu u Evropskoj uniji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.