Lukašenko: Rat se neće završiti ako Zapad razmatra nastavak vojnih aktivnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Dec.2022, 00:18

Lukašenko: Rat se neće završiti ako Zapad razmatra nastavak vojnih aktivnosti

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko tvrdi da Zapad trenutno razmatra opcije za nastavak vojnih aktivnosti u Ukrajini i poručuje da se time samo obezbeđuje nastavak "specijalne vojne operacije" Rusije.

"Verujemo da oni razmišljaju o načinima da nastave sa ratom. Ako je tako, specijalna operacija se neće završiti", rekao je Lukašenko na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom, a preneo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << TAŠ pozivajući se na Beltu.

Lukašenko smatra da protivnici Rusije ne žure da se uključe u pregovore i napominje da ni Rusija ni Belorusija nikada nisu želele rat.

"Ako žele da se bore do poslednjeg Ukrajinca ili poslednjeg Poljaka i drugih plaćenika, to je njihov izbor. Za sada ni naše obaveštajne agencije ni ja ne vidimo njihovu spremnost da se uključe u pregovore u punom obimu", naveo je Lukašenko.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lukašenko: "Rat se neće završiti..."

Izvor: B92, 04.Dec.2022

Predsednik Belorusije tvrdi da Zapad razmatra opcije za nastavak vojnih aktivnosti u Ukrajini...Aleksandar Lukašenko poručuje da se time samo obezbeđuje nastavak "specijalne vojne operacije" Rusije..."Verujemo da oni razmišljaju o načinima da nastave sa ratom. Ako je tako, specijalna operacija se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.