Ljubljana podržava put Crne Gore u EU i NATO

Izvor: Blic, 31.Jan.2014, 23:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubljana podržava put Crne Gore u EU i NATO

Crna Gora i dalje može da računa na snažnu podršku Slovenije na putu ka punopravnom članstvu u EU i NATO, saopšteno je danas nakon razgovora crnogorskog premijera Mila Đukanovića i predsednice vlade Slovenije Alenke Bratušek.

Đukanović i Bratušek, kako je saopšteno iz vlade Crne Gore, razgovarali su u Minhenu, gde >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << učestvuju na međunarodnoj konferenciji o bezbednosti.

Bratušek je istakla da Slovenija snažno podržava dalji put Crne Gore u EU i NATO, posebno imajući u vidu postignute rezutlate. Ona je ukazala da je Slovenija, kao kontakt zemlja Crnoj Gori za članstvo u NATO-u, partner Podgorice u procesu evroatlantskih integracija.

Đukanović je izrazio zahvalnost premijerki Bratušek za kontinuiranu podršku Slovenije, istakavši da Crna Gora radi sve kako bi spremno dočekala ovogodišnji samit NATO u Velsu.

Sagovornici su ocenili da postoji prostor za unapređenje privredne saradnje Crne Gore i Slovenije, posebno naglasivši oblasti energetike, turizma i poljoprivrede.

Premijeri Đukanović i Bratušek smatraju da treba podstaći investitore da ulažu u razvojne grane crnogorske privrede, navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crna Gora na jesen u NATO?

Izvor: Blic, 01.Feb.2014, 19:12

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je u subotu u Minhenu sa potpredsednikom Vlade i ministrom spolknih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom o nastavku evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore...Đukanović je ponovio da je Vlada u Podgorici posvećena reformama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.