Crna Gora na jesen u NATO?

Izvor: Blic, 01.Feb.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora na jesen u NATO?

Predsednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je u subotu u Minhenu sa potpredsednikom Vlade i ministrom spolknih i evropskih poslova Slovačke Miroslavom Lajčakom o nastavku evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.

Đukanović je ponovio da je Vlada u Podgorici posvećena reformama u sklopu daljeg puta ka EU i NATO i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahvalio Slovačkoj na snažnoj, kontinuiranoj i iskrenoj podršci. Lajčak je rekao, nakon sastanka, novinarima da postoji „velika šansa“ da Crna Gora dobije na jesenjem samitu NATO poziv za članstvo i da treba da „iskoristi vreme do samita“ tako što bi do maja trebalo da „pošalje pozitivan signal

kako bi ubedila NATO da naredni samit bude samit

proširenja“.

„Ako to bude tako, dobijate poziv. Iz razgovora sa premijerom sam vidio da Crna Gora zna što treba da radi. Pomaci su napravljani“, rekao je Lajčak, saopštila je Vlada Crne Gore.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: NATO skup,   Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rasmusen: Podržavamo Crnu Goru na putu ka NATO

Izvor: Blic, 02.Feb.2014, 11:37

NATO će nastaviti da podržava Crnu Goru u sprovođenju reformi, koje treba da dovedu do punopravnog članstva te države u Alijansi, saopšteno je nakon razgovora crnogorskog premijera Mila Đukanovića i generalnog sekretara NATO-a Andersa Fog Rasmusena...Đukanović i Rasmusen, kako je danas saopšteno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.