Libija, potonuo brod sa 250 emigranata

Izvor: RTS, 15.Sep.2014, 10:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Libija, potonuo brod sa 250 emigranata

Brod sa 250 afričkih emigranata, koji su pokušali da se domognu evropske obale, potonuo je kod libijske obale. Dosad je spaseno 26 osoba, a strahuje se da se većina utopila.

Portparol libijske mornarice Ajub Kasem saopštio je da je brod potonuo u blizini Tadžure, istočno od prestonice Tripolija.

"Ima mnogo beživotnih tela koja plutaju morem", rekao je Kasem i dodao da obalska straža nije dovoljno opremljena da bi tragala za preživelima.

Migranti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa severa Afrike, većinom iz Libije, napuštaju zemlju pokušavajući da se domognu Evrope, a mnogi od njih se upute u Italiju.

Tokom ove godine, više od 100.000 emigranata je dospelo do italijanske obale.
Pogledaj vesti o: Libija,   Tripoli

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Libija: Potonuo brod sa 250 afričkih emigranata

Izvor: Press, 15.Sep.2014

Brod sa 250 afričkih emigranata, koji su pokušali da se domognu evropske obale, potonuo je kod libijske obale - dosad je spaseno 26 osoba i strahuje se da se većina utopila, saopštio je portparol libijske mornarice Ajub Kasem.

Nastavak na Press...

Potonuo brod sa 250 emigranata kod Libije

Izvor: Mondo, 15.Sep.2014

Brod sa 250 afričkih emigranata, koji su pokušali da se domognu evropske obale, potonuo je kod libijske obale - dosad je spaseno 26 osoba i strahuje se da se većina utopila...Foto: AP Photo Ilustracija..Portparol libijske mornarice Ajub Kasem je rekao da je brod potonuo u blizini Tadžure, istočno...

Nastavak na Mondo...

Potonuo brod sa 500 afričkih emigranata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2014

Brod sa 500 afričkih emigranata, koji su pokušali da se domognu evropske obale, potonuo je kod libijske obale - dosad je spaseno 36 osoba, a strahuje se da se većina utopila, saopštila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM)...Portparol libijske mornarice Ajub Kasem izjavio je za AFP da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.