Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2017, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Pjongjang želi direktne pregovore s Vašingtonom

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da Sjeverna Koreja želi direktne pregovore sa SAD kako bi zatražila garancije za svoju bezbjednost od Vašingtona, a istovremeno je poručio da je Rusija spremna da u tim pregovorima posreduje.

Lavrov je naveo da je želju Pjongjanga prenio američkom državnom sekretaru Reksu Tilersonu kada su se u četvrtak sastali na marginama konferencije u Beču, javlja Rojters pozivajući se na ruske novinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << agencije.

"Mi znamo da Sjeverna Koreja iznad svega želi da razgovara sa SAD o garancijama za svoju bezbjednost. Spremni smo da to podržimo i da učestvujemo u posredovanju u takvim pregovorima. Naše američke kolege, uključujući Reksa Tilersona, čule su to", rekao je šef ruske diplomatije, prenosi Interfaks.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD-om, Rusija spremna da posreduje

Izvor: BKTV News, 07.Dec.2017

Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, izjavio je danas da Severna Koreja želi direktne pregovore sa SAD da bi zatražila garancije za svoju bezbednost od Vašingtona...On je istovremeno poručio da je Rusija spremna da u tim pregovorima posreduje...Lavrov je naveo da je želju Pjongjanga preneo američkom...

Nastavak na BKTV News...

Rusija spremna da izvrši uticaj na Sjevernu Koreju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2017, 17:33

Rusija ima otvorene komunikacione kanale sa Sjevernom Korejom i Moskva je spremna da izvrši uticaj na Pjongjang, objavila je agencija Interfax, citirajući zamjenika ministra vanjskih poslova Igora Morgulova u utorak. Njega je, kako navodi Reuters, takođe citirala i agencija RIA, rekavši da Sjeverna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.