Lavrov: Češka i SAD na crnoj listi zbog akcija protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 16:02

Lavrov: Češka i SAD na "crnoj listi" zbog akcija protiv Rusije

Češka i Sjedinjene Države su stavljene na rusku "crnu listu" neprijateljskih država zbog njihovih neprijateljskih akcija protiv Moskve, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Njihove neprijateljske akcije bile su razlog zašto smo doneli odluku da izjednačimo uslove za naše diplomatske misije angažovane na međusobnim teritorijama - za našu u Češkoj i Sjedinjenim Državama, i shodno tome, za njihove u Rusiji", izjavio je Lavrov, a prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruska agencija Tass.

Kao konkretan korak, koji je već najavljen, Rusija je, kako kaže, zatražila od te dve zemlje da smanje broj svog osoblja angažovanog u Rusiji, kako ruskih državljanja tako i državljana trećih zemalja i to na nivo koji je jednak broju zaposlenih u ruskim misijama u Češkoj i SAD.

Lavrov je poručio i da strateška stabilnost mora biti u fokusu pregovora Rusije i SAD.

"Sve što na ovaj ili onaj način utiče na stratešku stabilnost, nuklearno i nenuklearno naoružanje, ofanzivno i odbrambeno oružje, mora biti na pregovaračkom stolu (Rusije i SAD)", izjavio je Lavrov.

Rekao je da se raduje službenim razgovorima (sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom), što će, kako kaže, omogućiti trajno razjašnjavanje konkretnih namera SAD u vezi sa odnosima sa Rusijom, i takođe u pogledu američkog stava o međunarodnim pitanjima.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Neprijateljske akcije": Rusija stavila Češku i SAD na "crnu listu"

Izvor: Blic, 17.Maj.2021

Češka i Sjedinjene Države su stavljene na rusku "crnu listu" neprijateljskih država zbog njihovih neprijateljskih akcija protiv Moskve, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.