LOVAC NA URAGANE AVIONOM ULETEO U SREDIŠTE DORIJANA: Ovako izgleda oko MONSTRUOZNE OLUJE od koje strepi AMERIKA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Sep.2019, 09:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOVAC NA URAGANE AVIONOM ULETEO U SREDIŠTE DORIJANA: Ovako izgleda "oko" MONSTRUOZNE OLUJE od koje strepi AMERIKA! (VIDEO)

Uragan Dorijan se polako približava američkoj obali i za sada se nalazi na oko 295 kilometara istočno od Vest Palm Biča u državi Florida.

Pilot aviona američke agencije "Nacionalna okeanska i atmosferska administracija (NOAA)" uleteo je u "oko" uragana Dorijana, pete kategorije.

Na snimku napravljenom iz pilotske kabine vidi se kako izgleda ta vožnja i kako je "Lovac na uragane" uspeo da se probije kroz vrlo snažan i opasan kovitlac i da dođe u centar uragana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gde je mirno.

Kako se navodi, on je tu akciju izveo avionom "Lockheed WP-3D Orion" koga iz milja zovu "Kermit", prema liku žapca iz popularne serije Mapet šou.

Na snimku se vidi i da je pilotska kabina ukrašena maskotom Kermita.

Da podsetimo, američki predsednik Donald Tramp apelovao je na sve građane koji bi mogli da se nađu na udaru uragana Dorijan da slušaju upozorenja i moguća naređenja za evakuaciju koja im budu upućivale lokalne vlaste.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

‘Dorijan’ oslabio ali i dalje opasan

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Sep.2019

Uragan "Dorijan" oslabio je na intenzitetu, ali i dalje se u narednim danima očekuju snažni udari oluje dok se kreće "opasno blizu" istočnoj obali američke savezne države Florida, saopšteno je iz Centra za praćenje uragana (NHC). Dodaje se da je "Dorijan" svrstan u četvrtu kategoriju na petostepenoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.