LNR i Hersonska oblast zatražile od Putina prijem u Rusiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2022, 13:24

LNR i Hersonska oblast zatražile od Putina prijem u Rusiju

Vlasti samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) i Hersonske oblasti zatražile su danas od ruskog predsednika Vladimira Putina da razmotre ulazak tih teritorija u sastav Rusije.

Lider LNR Leonid Pasečnik je u obraćanju Putinu, koje je emitovao TV kanal Lugansk-24, zatražio da ta samoproglašena republika uđe u sastav Rusije kao subjekt Federacije, prenela je agencija TASS.

"Poštovani Vladimire >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vladimiroviču Putine, obraćam vam se u ime naroda Luganske oblasti! Uzimajući u obzir usvajanje odluke na referendumu od strane stanovništva republike, molim vas da razmotrite pitanje ulaska Luganske Narodne Republike u sastav Rusije na pravima subjekta Ruske Federacije", rekao je Pasečnik u obraćanju ruskom predsedniku.

Šef vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Vladimir Saldo takođe je zatražio od Putina da razmotri ulazak te oblasti u sastav Rusije.

"Hersonska oblast je održala referendum o priključenju Rusiji, gde je preko 87 odsto stanovnika našeg regiona podržalo ideju ujedinjenja sa našom istorijskom domovinom. Želim da istaknem da je referendum održan u skladu sa svim opštepriznatim principima i standardima međunarodnog prava. Kao šef Hersonske oblasti i na osnovu volje stanovnika regiona, tražim od ruskog predsednika Vladimira Putina da prihvati Hersonsku oblast u sastav Rusije kao novi konstitutivni entitet", rekao je Saldo.

Proruski zvaničnici u četiri regiona Ukrajine pod kontrolom Moskve saopštili su juče da se ogromna većina stanovnika izjasnilla za ulazak ovih oblasti u sastav Ruske Federacije, nakon pet dana glasanja na referendumu koje su Kijev i zapadni lideri unapred odbacili kao "farsu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predsednici Donjecke i Luganske Narodne Republike otputovali u Moskvu kako bi završili proceduru za priključenje Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2022

Predsednici Donjecke i Luganske Narodne Republike Denis Pušilin i Leonid Pasečnik otputovali ​​su u Moskvu kako bi završili proceduru za priključenje Rusiji. Predsednik CIK-a DNR-a Vladimir Visocki predao je Pušilinu završni protokol o glasanju na referendumu o ulasku republike u sastav...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.