Izvor: RTS, 29.Apr.2021, 08:03

Kurti sa Lajčakom: Bitno je utvrditi principe dijaloga

Kosovski premijer Aljbin Kurti izjavio je da je bitnije od datuma nastavka dijaloga njegova priprema I princip zatvaranja nerešenih pitanja, a ne otvaranje novih.
Kurti se sinoć u Briselu sastao sa izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom. Rekao je da dijalog treba da bude principijelan i dobro pripremljen.

"Konstruktivni razgovori sa izaslanikom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU Miroslavom Lajčakom. Potvrdio sam da dijalog mora da bude principijelan i dobro pripremljen. Mora da prihvati realnost i istinu, ravnopravnost i da se bavi nerešenim, a ne da otvara nova pitanja", napisao je Kurti na Tviteru.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kurtijeva četiri principa: Srbija mora da prihvati; "Da bi se zaustavio genocid, NATO je morao da bombarduje"

Izvor: B92, 29.Apr.2021

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti iz Brisela je poručio da prihvata dijalog sa Srbijom i da želi da reši sva otvorena pitanja...Dodao je i da mu je "prava obaveza da zaštiti suvrenitet, nazavisnost i Ustav Kosova"...”Mi smo za dijalog, ali onaj dijalog koji je dobro pripremljen,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.