Kurdi tvrde da Turci koriste hemijsko oružje u Siriji, Tata, neka prestane, molim te

Izvor: B92, 19.Okt.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdi tvrde da Turci koriste hemijsko oružje u Siriji, "Tata, neka prestane, molim te"

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci dece u Siriji koja po sebi imaju velike opekotine i rane, a kako tvrde Kurdi to je posledica hemijskog oružja.

Turci u napadima koriste hemijsko oružje od kog uglavnom stradaju civili, navodi se.

Iz bolnice u Tal Tamru, koja se nalazi nedaleko od pograničnog grada Ras al Ain, u kom se vode žestoke borbe, pojavio se snimak opečenog dečaka, tvrdi "Dejli Mejl", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a prenosi Index.hr.

Kad je doveden u bolnicu, dečak je, navodno, vikao od bolova: "Tata, neka prestane, molim te".

Hamiš de-Breton Gordon, britanski stručnjak za hemijsko oružje, kaže kako se u ovom slučaju radi o hemijskom napadu.

Snimak su objavili kurdski mediji, a osim nje objavili su i fotografije jednog drugog dečaka.

Snimcu su, dodaje se, nastali pre primirja u četvrtak. Ipak, u petak ujutro u Ras al Ainu čulo se granatiranje uprkos tome što je u četvrtak postignut sporazum o prekidu vatre. Portparlo kurdskih snaga rekao je da Turska krši primirje i pogađa civilne mete u gradu.

Rojtersovi novinari na granici tvrde da je bombovanje prestalo oko sredine jutra.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TATA, GORIM, NEK PRESTANE, MOLIM TE! KURDI ŽESTOKO OPTUŽUJU: Turska koristi zabranjeno hemijsko oružje protiv nas! Snimci opečene dece zgrozili svet! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 20.Okt.2019, 08:28

LONDON - Na društvenim mrežama pojavili su se jezivi snimci dece u Siriji koja po sebi imaju opekotine i rane, a Kurdi tvrde da je to posledica hemijskog oružja koje turska vojska koristi protiv njih.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.