Kurc: Sinoć se sreli Lavrov i Deščica

Izvor: Blic, 06.Maj.2014, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc: Sinoć se sreli Lavrov i Deščica

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc potvrdio je danas po dolasku u palatu Hofburg da su se sinoć prilikom prijema na kratko sreli ministri spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Ukrajine Andrej Deščica. Sebastijan Kurc

On je kazao sa se nada da današnji skup u Beču predstavlja mogućnost za diskusiju za smanjenje tenzija. Takodje je istakao da je ovo prilika za izjašnjavanje zemalja članica Evrope u korist fer i slobodnih predsendičkih izbora u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ukrajini 25. maja.

U Beču će danas biti održana ministarska konferencija Saveta Evrope (SE), koja će biti u znaku krize u Ukrajini.

- Samo fer i slobodni izbori predstavljaju mogućnost za stabilizaciju - rekao je Kurc.

On je dodao da jedna konferencija, kao što je današnja, ne moze rešiti sutuaciju i podržao je predlog šefa nemačke diplomatije Frank Valtera Štajnmajera za odrzavanje "Ženeve 2"

Prema Kurcu, svaku mogućnost za razgovor treba iskoristiti i ne bi bilo loše da posle ove današnje konferencije bude održana druga na kojoj će se razgovarati o ukrajinskoj krizi.

Godišnjem zasedanju u Beču prisustvovaće 30 ministar inostranih poslova, medju kojima i šefovi ukrajinske i ruske diplomatije, Andrej Deščica i Sergej Lavrov, kao i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Konferencija u bečkoj palati Hofburg biće održava pod motom "Vrednosti SE i stabilnost u Evropi - aktuelni izazovi".

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurc: Sreli se Lavrov i Deščica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2014

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc potvrdio je danas po dolasku u palatu Hofburg da su se sinoć prilikom prijema na kratko sreli ministri spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Ukrajine Andrej Deščica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kurc: Podrška ukrajinskim izborima

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2014

Današnji Komitet ministara spoljnih poslova Saveta Evrope u Beču završen je jasnom podrškom predstojećim predsedničkim izborima u Ukrajini, rekao je domaćin skupa, ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

U Beču bez dogovora o Ukrajini

Izvor: B92, 06.Maj.2014

Beč -- Ministarska konferencija Saveta Evrope u Beču danas nije dovela od približavanja stavova Rusije i Ukrajine, koje je domaćin, Austrija, priželjkivala...Ministri inostranih poslova dve zemlje Sergej Lavrov i Andrej Deščica ostali su pri suprotstavljenim stavovima, koje ostale kolege iz 30...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.