Kuči: Priština prihvatila plan za primenu sporazuma

Izvor: Vesti-online.com, 26.Apr.2013, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuči: Priština prihvatila plan za primenu sporazuma

Šef tima Beograda za izradu akcionog plana Marko Đurić izjavio je danas, posle dvodnevnih razgovora s timom Prištine i zvaničnicma EU, da zasad nema nikakvog saopštenja za javnost, a šef prištinskog tima Hajredin Kuči rekao je da je albanska strana prihvatila ponuđeni plan EU.

Hajredin Kuči

Kuči je istakao da su timovi Prištine i Beograda, posle dvodnevnih razgovora, dobili od EU nacrt plana koji je Priština spremna da sprovede u potpunosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Vlada u Prištini je, kako je podvukao, spremna da primeni svaku tačku i svaki deo sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine.

 

Kuči je rekao da misli da je beogradskom timu potrebno još vremena za konsultacije, ali je izrazio nadu da će plan biti prihvaćen. Šef prištinskog tima rekao je da očekuje da će sledeće sedmice sporazum svečano potpisati u Briselu premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, kao i visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

 

On je rekao da je sprska strana imala izvesne nedoumice oko prihvatanja plana za primenu sporazuma, koji je na kraju dovodnevnih razgovara timovima Prištine i Beograda ponudio u ime EU Fernando Đentilini, direktor za proširenje u Evropskoj službi za spoljno delovanje, nezvaničnoj diplomatiji Unije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.