Kremlj ne očekuje napredak na virtuelnom sastanku Putin-Bajden

Izvor: Beta, 06.Dec.2021, 19:39

Kremlj ne očekuje napredak na virtuelnom sastanku Putin-Bajden

Kremlj je saopštio da ne očekuje napredak na virtuelnom sastanku predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena (Joseph Biden) koji će biti održan sutra usred tenzija izmedju dve zemlje."Teško je očekivati proboj u pregovorima", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da je malo verovatno da će nešto biti učinjeno za bilateralne odnose tokom "nekoliko sati" razgovora.Peskov je izrazio nadu da će Putin i Bajden "barem moći jednom drugom da izraze zabrinutost"."Iako su bilateralni odnosi i dalje u jadnom stanju, u nekim oblastima postoji neka živost, to je dijalog koji tek počinje", dodao je portparol Kremlja i naveo da je pored svega dobro komunicirati.Sastanak je veoma očekivan zbog pojačanih tenzija oko situacije sa Ukrajinom.Ukrajina i njeni saveznici optužuju Rusiju da gomila vojnike i tenkove na granici i da je moguć napad. Moskva je nekoliko puta to demantovala i optužila zapadne zemlje da pojačavaju napetost održavanjem vojnih vežbi na Crnom moru.//

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kremlj ne očekuje napredak na virtuelnom sastanku Putin-Bajden

Izvor: Danas, 06.Dec.2021

Kremlj je saopštio da ne očekuje napredak na virtuelnom sastanku predsednika Rusije i SAD, Vladimira Putina i Džozefa Bajdena (Joseph Biden) koji će biti održan sutra usred tenzija između dve zemlje.

Nastavak na Danas...

"Tenzije oko Ukrajine se mogu ukloniti" Kremlj: Putin će pažljivo saslušati Bajdenov predlog

Izvor: Blic, 07.Dec.2021, 01:05

Tenzije oko Ukrajine se mogu ukloniti samo ukoliko Kijev odustane od ideje rešavanja problema Donbasa korišćenjem sile, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitri Peskov za Kanal jedan, dodavši da će predsednik Rusije Vladimir Putin sa pažnjom slušati američkog kolegu DŽozefa Bajdena.

Nastavak na Blic...

RT: SAD obećavaju rat članicama NATO-a na „istočnom krilu“

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2021

SAD neće slati trupe u sukob između Rusije i Ukrajine, saopštio je Vašington uoči današnjeg razgovora američkog predsednika Džoa Bajdena i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina. Međutim, Vašington je obećao da je spreman da „ojača“ članove svog vojnog bloka NATO-a. „Ne znamo...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.