Kornjača odložila pet letova u Japanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2021, 11:24

Kornjača odložila pet letova u Japanu

Kornjača na pisti drugog najprometnijeg aerodroma u Japanu odložila je poletanje pet aviona, javlja BBC. Kornjača, teška nešto više od dva kilograma, viđena je u petak ujutro kako se sporo kreć duž asfalta na međunarodnom aerodromu "Narita" u blizini Tokija, što je navelo pilota koji se priprema za poletanje da kontaktira kontrolu vazdušnog saobraćaja.

Osoblje aerodroma je uklonilo životinju mrežom i proverilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da li na pisti dužine 4.000 metara ima drugih stranih predmeta, što je prouzrokovalo 15-minutno kašnjenje pet letova.

Reč je o avionima japanske avio-kompanije ANA čiji je trup ukrašen svetlim i tamnoplavim slikama morskih kornjača, ukrasom koji je debitovao u julu prošle godine u znak proslave pokretanja usluge tog prevoznika na Havajima, gde se te životinje smatraju svetim.

"Na Havajima se smatra da morske kornjače donose sreću i nadamo se da ova kornjača koja je došla da isprati let signalizira svetlu budućnost", navodi se u saopštenju te avio-kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od NAJPROMETNIJIH aerodroma na svetu je na trenutak stao: UZBUNA na pisti iz BIZARNOG RAZLOGA će vas oduševiti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Sep.2021

Uzbuna na aerodromu u Japanu..Kornjača na pisti drugog najprometnijeg aerodroma u Japanu odložila je poletanje pet aviona, javlja BBC...Kornjača, teška nešto više od dva kilograma, viđena je u petak ujutro kako se sporo kreć duž asfalta na međunarodnom aerodromu "Narita" u blizini Tokija, što...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.