Potvrđeno: Još veća saradnja iranske i ruske vojske

Izvor: B92, 21.Avg.2023, 23:23

Potvrđeno: Još veća saradnja iranske i ruske vojske

Komandant kopnenih snaga iranske vojske brigadni general Kijumars Hejdari izjavio je danas da su njegove snage spremne da prošire vojnu saradnju sa Rusijom.

Tokom sastanka sa glavnokomandujućim ruskih kopnenih snaga Olegom Leonidovičem Saljukovim u Moskvi dogovoreno je jačanje vojne saradnje i realizacija projekata koje će unaprediti borbenu gotovost dve zemlje, prenosi agencija Irna.

Ruski komandant je dodao da Moskva i Teheran razmatraju dalje jačanje bilateralnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odnosa. "Iran je jedna od ključnih zemalja Bliskog istoka i strateški partner Rusije", rekao je Saljukov.

Pre sastanka, Hejdari je položio venac na grob Neznanog vojnika na Kremaljskom zidu u Aleksandrovskom vrtu.

Iranski komandant je u nedelju, prvog dana posete Moskvi, obišao štand Irana na međunarodnoj izložbi Ruske armije 2023 u Patriotskom parku na periferiji Moskve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.