Kolbauer: Crna Gora dokazala da je nezrela za Evropsku uniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2020, 12:24

Kolbauer: Crna Gora dokazala da je nezrela za Evropsku uniju

Crna Gora je hapšenjem vladike i sveštenika još jednom pokazala da nije zrela za EU, ocenio je poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) Leo Kolbauer kritikujući EU i druge međunarodne organizacije što ne reaguju.

"Sloboda veroispovesti izgleda drugačije u 21.veku", poručio je Kolbauer koji je poslanik u bečkom parlamentu. On je naveo da je 12. maj veliki pravoslavni praznik pre svega kod srpskih pravoslavnih vernika u Crnoj Gori i da su se tog dana vernici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << spontano odlučili da organizuju litiju, a zbog čega je sada optuženo i uhapšeno sveštenstvo.

On je u saopštenju za medije primetio da i u slučaju da se ne pridržavaju svi "preteranih" mera u vezi s korona virusom, niko ne bi trebalo da bude odmah uhapšen.

Hapšenje vladike i sveštenika okarakterisao je kao uvredu predstavnika crkve koji su, kako kaže, stalno pozivali da se poštuju mere države.

Kolbauer naglašava da iza hapšenja stoji sporan zakon kojim Crna Gora želi da nacionalizuje crkve i manastire SPC.

"Zbog toga su ljudi i pre korona virusa izlazili na ulice jer ne dozvoljavaju da im neko tako oduzima njihove svetinje stare više vekova. Da li državi u kojoj je tako delovanje ne samo moguće, već svakodnevna praksa, treba priznati zrelost za EU", upitao je Kolbauer.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Austrijski poslanik: Crna Gora dokazala da nije zrela za EU

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Maj.2020

BEČ - Crna Gora je hapšenjem vladike i sveštenika još jednom pokazala da nije zrela za EU, ocijenio je poslanik Slobodarske partije Austrije (FPO) Leo Kolbauer kritikujući EU i druge međunarodne organizacije što ne reaguju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.