Kijev u niskom startu: Novinari pripremaju montirane izveštaje

Izvor: B92, 04.Feb.2022, 15:27

Kijev u niskom startu: Novinari pripremaju montirane izveštaje

Lugansk -- Obaveštajni podaci samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) sugerišu da su pripreme ukrajinske armije za ofanzivu u Donbasu ušle u finalnu fazu.

"Prema našim obaveštajnim podacima, ukrajinsko rukovodstvo uz podsticaj zapadnih pokrovitelja održava pripreme za sprovođenje agresije u Donbasu protiv naroda Republike. Pripreme ukrajinskih oružanih snaga za ofanzivu u Donbasu su ušle u završnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fazu", izjavio je portparol Narodne milicije LNR-a Ivan Filiponenko.

Kako prenosi ruska agencija Tass, on je naveo da je većina protivtenkovskih sistema "javelin", TOW i NLAW, koje je Ukrajina dobila od SAD i Britanije, isporučena na liniju angažovanja u Donbasu, i da komanda ukrajinskih oružanih snaga ubrzano premešta "u zonu operacije udruženih snaga" svoje osoblje obučeno za upotrebu ovih sistema inostrane proizvodnje.

Novinari britanskih, američkih i estonskih medija nalaze se u Donbasu i pripremaju montirane izveštaje koji navodno pokazuju agresiju iz Rusije i Donbasa, tvrdi portparol Narodne milicije samoproglašene Luganske Narodne Republike (LNR) Ivan Filiponenko, pozivajući se na obaveštajne podatke.

"Naši obaveštajni podaci primećuju prisustvo predstavnika medija Estonije, SAD i Velike Britanije u pozadinskim delovima 95. vazdušno-jurišne brigade (ukrajinskih oružanih snaga)", rekao je on, preneo je Tass.

Filiponenko kaže da je komandant Vazdušno-desantnih trupa Maksim Mirgorodski naredio komandantu brigade Vjačeslavu Veseru da obezbedi bezbedan rad snimateljskih ekipa, koje, kako tvrdi, "moraju da prikažu zapadnoj zajednici agresiju Rusije i Narodnih Republika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LNR: Pripreme Ukrajine za ofanzivu na Donbas u završnoj fazi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Feb.2022

Obaveštajni podaci Luganske Narodne Republike (LNR) sugerišu da su pripreme ukrajinske vojske za ofanzivu u Donbasu ušle u završnu fazu, saopštio je danas portparol Narodne milicije LNR Ivan Filiponenko...''Prema našim obaveštajnim podacima, ukrajinsko rukovodstvo podstaknuto zapadnim pokroviteljima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.