Karađorđeva od ponedeljka prohodna za saobraćaj u jednom smeru

Izvor: RTS, 25.Avg.2019, 21:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karađorđeva od ponedeljka prohodna za saobraćaj u jednom smeru

Karađorđeva ulica je ovog vikenda potpuno asfaltirana od Pariske ulice do Brankovog mosta. Radovi se nastavljaju u naredna dva dana u Crnogorskoj ulici koja će biti rekonstruisana.
Gradski zvaničnici obišli su radnike u Karađorđevoj ulici i poručili da će od ponedeljka biti omogućen saobraćaj u jednoj traci, u smeru ka Pariskoj ulici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je rekao da je postavljena kontaktna mreža za tramvaje i da slede postavljanje rasvete, kamene kocke, kao i proba tramvaja. Nakon toga, uslediće uređenje trotoara.
Vesić je naveo da je bilo potrebno zabraniti saobraćanje kamiona, zatim su sklonjene železničke šine, preuređene su fasade, prošireni trotoari i pristaništa za turističke autobuse.
"U drugoj fazi biće urađen kompletan kej od Brankovog mosta do Kalemegdanskog parka i onda će se prvi put vratiti smisao ove ulice, koji je imala u periodu pre Drugog svetskog rata, a to je najlepša trgovačka beogradska ulica", istakao je Vesić.
U planu je, kaže Vesić, da se renovira zgrada "Baruta" u kojem je osnovano prvo pozorište u Beogradu, kao i ugradnja lifta za spuštanje sa Kosančićevog venca u Karađorđevu ulicu i obrnuto.
Radove su sa Vesićem obišli i pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Dušica Anđelković i glavni urbanista Marko Stojčić.
Govoreći o potezu uz reku Stojčić je naglasio da je plan da to bude jedan od najlepših rekreativnih površina u gradu koji se radi po projetku Borisa Podreka i koji bi trebalo da bude gotov do 20. januara 2020. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Karađorđeva od sutra prohodna za saobraćaj (FOTO)

Izvor: RTV Pink, 25.Avg.2019

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je večeras da je ovog vikedna urađen veliki posao u Karađorđevoj ulici i najavio da će ona od sutra biti prohodna za saobraćaj.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.