Ubedljiva pobeda SNS u Ubu, Kruševcu i Svilajincu; Brnabić: Demokratija je kada se borite na izborima

Izvor: B92, 28.Nov.2021, 18:32

Ubedljiva pobeda SNS u Ubu, Kruševcu i Svilajincu; Brnabić: Demokratija je kada se borite na izborima

Srpska napredna stranka odnela je ubedljivu pobedu na izborima za savete Mesnih zajednica koji su danas održani u opštinama Ub, Kruševac i Svilajnac.

U opštini Ub, gde se glasalo u ukupno 30 mesnih zajednica, kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka osvojili su svih 156 mandata.

"Osvajanje svih 156 mandata je jasan pokazatelj poverenja koje građani opstine Ub imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako u lokalnu samoupravu, tako i u politiku Srpske napredne stranke", naveo je u pisanoj izjavi za Tanjug predsednik opstine Ub i predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić.

On je ocenio da je ovo "jedna od najubedljivijih pobeda na izmaku tekuće godine i ozbiljan vetar u leđa pred predstojeće aprilske izbore".

U Kruševcu su se birala 502 kandidata, a SNS je osvojio 497 mandata.

Pored izbora za mesne zajednice u Ubu i Krusevcu, SNS veceras slavi i u Svilajncu, gde je u 15 mesnih zajednica osvojio 131 od 131 mandata.

Povodom ove pobede oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić. Ona je na svom nalogu na Tviteru poručila da je demokratija kada se borite na izborima.

"Demokratija je kada se borite na izborima i kada su vam svi izbori važni - od mesne zajednice do predsedničkih izbora.

Demokratija nije kada dajete sebi za pravo da drugima ograničavate jednu od osnovnih sloboda - slobodu kretanja. To je fašizam", napisala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOMINACIJA SNS! Na izborima za savete mesnih zajednica u Ubu osvojeni svih 156 mandata

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2021

Objavljeni su rezultati izbora za članove saveta mesnih zajednica u Ubu..Na danas održanim izborima za savete Mesnih zajednica u opštini Ub kandidati koje je podržala Srpska napredna stranka osvojili su svih 156 mandata...Glasalo se u ukupno 30 mesnih zajednica, a biračka mesta su bila otvorena...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.