KAKO LI JE GLASAO FSS? Šuker izabran u Izvršni odbor UEFA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2015, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO LI JE GLASAO FSS? Šuker izabran u Izvršni odbor UEFA

BEČ - Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker izabran je danas na Kongresu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Izvršni odbor te organizacije.

Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše telo UEFA sa 34 glasa zemalja članica, a bilo mu je potrebno 28.

Njegov mandat u Izvršnom odboru trajaće četiri godine. Šuker je prvi Hrvat u Izvršnom odboru UEFA, telu koje odlučuje o svim ključnima pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u evropskom fudbalu.

U glavnom gradu Austrije u toku je 39. redovni kongres UEFA na kojemu je sadašnji predsednik Mišel Platini dobio novi mandat na toj funkciji.

Bivši hrvatski reprezentativac prošle nedelje boravio je u Srbiji kako bi dobio podršku čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

FSS je prvo podržao njegovu kandidaturu, ali je nakon protesta Koalicije udruženja izbeglica Srbije i činjenice da se Šuker svojevremeno fotografisao na grobu ustaškog vođe Ante Pavelića u Madridu, saopštio da se neće javno izjašnjavati o podršci.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šuker izabran u Izvršni odbor UEFA

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Mar.2015

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker izabran je danas na Kongresu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Izvršni odbor te organizacije...Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše telo UEFA sa 34 glasa zemalja članica, a bilo mu je potrebno 28. Njegov mandat u Izvršnom odboru trajaće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Davor Šuker u Izvršnom odboru UEFA

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2015

BEČ - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker izabran je u novi Izvršni odbor Evropskog fudbalskog saveza (UEFA) na kongresu koji se održava u Beču, a na toj će poziciji biti sljedeće 4 godine...Za Šukera je glasovalo 34 od 54 predstavnika svih nacionalnih saveza članica UEFA,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.