Šuker uspeo - dobio podršku 34 saveza i ušao u Izvršni odbor UEFA

Izvor: MozzartSport.com, 24.Mar.2015, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šuker uspeo - dobio podršku 34 saveza i ušao u Izvršni odbor UEFA

Još nije poznato da li je FSS na kongresu UEFA dobio podršku i FSS, odnosno da li je Tomislav Karadžić ipak odlučio da promeni odluku posle negativne reakcije javnosti u Srbiji

Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker izabran je na Kongresu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Izvršni odbor te organizacije.

Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše telo UEFA sa 34 glasa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zemalja članica, a bilo mu je potrebno 28.

Njegov mandat u Izvršnom odboru trajaće četiri godine. Šuker je prvi Hrvat u Izvršnom odboru UEFA, telu koje odlučuje o svim ključnima pitanjima u evropskom fudbalu.

U glavnom gradu Austrije u toku je 39. redovni kongres UEFA na kojemu je sadašnji predsednik Mišel Platini dobio novi mandat na toj funkciji.

Bivši hrvatski reprezentativac prošle nedelje boravio je u Srbiji kako bi dobio podršku čelnika Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

FŠ je prvo podržao njegovu kandidaturu, ali je nakon protesta Koalicije udruženja izbeglica Srbije i činjenice da se Šuker svojevremeno fotografisao na grobu ustaškog vođe Ante Pavelića u Madridu, saopštio da se neće javno izjašnjavati o podršci.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KAKO LI JE GLASAO FSS? Šuker izabran u Izvršni odbor UEFA

Izvor: Kurir, 24.Mar.2015

BEČ - Predsednik Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) Davor Šuker izabran je danas na Kongresu Evropske fudbalske unije (UEFA) u Izvršni odbor te organizacije...Šuker je u prvom krugu izabran u to najviše telo UEFA sa 34 glasa zemalja članica, a bilo mu je potrebno 28...Njegov mandat u Izvršnom odboru...

Nastavak na Kurir...

Davor Šuker u Izvršnom odboru Uefa

Izvor: Beta, 24.Mar.2015

BEOGRAD, 24. marta 2015. (Beta) - Predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Davor Šuker izabran je u utorak u Izvršni odbor Evropske fudbalske unije (Uefa)...Na kongresu Uefa u Beču Šuker je na tajnom glasanju dobio 34 od potrebnih 28 glasova i ušao u Izvršni odbor Uefa, čijem je predsedniku Mišelu...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.