KAKO ĆE IZGLEDATI LETOVANJE? Grčka danas uvela totalnu zabranu za zemlje iz okruženja

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2021, 12:43

KAKO ĆE IZGLEDATI LETOVANJE? Grčka danas uvela totalnu zabranu za zemlje iz okruženja

Grčka je danas ponovo uvela postojeće mere zabrane ulaska vazdušnim, kopnenim i morskim putem putnicima iz okolnih zemalja

Grčka je danas produžila zabranu dolaska vazdušnim, kopnenim i morskim putem putnicima iz okolnih zemalja, a to pravilo važi i za putnike iz zemalja trećeg sveta, prenela je agencija MIA.

Prošle nedelje, Grčka je poostrila mere na graničnim prelazima Evzoni i Kakaviji na severu zemlje, prema Severnoj Makedoniji, odnosno Albaniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Carina radi kraće (od 7.00 do 17.00) i ograničen je broj ljudi koji dnevno može da uđe u zemlju na 400, a za njih je obavezan i četrnaestodnevni karantin.

Svako ko želi da uđe u Grčku mora da prođe brzi antigen test na kovid, uključujući i vozače kamiona.

Nove restriktivne mere su izazvale probleme, pa su grčki i makedonski vozači protestovali na Evzoniju u petak.

Turistima takođe nije dozvoljeno da uđu, ali mogu da dođu preko prelaza sa Bugarskom Promačonas, samo je potrebno da pokažu negativan PCR test urađen u prethodna 72 sata.

Ulazak se ne zabranjuje građanima članica EU, kao i građanima Australije, Novog Zelanda, Južne Koreje, Tajlanda, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Velike Britanije, Rusije i Izraela.

Iz zabrane ulaska su izuzeti zdravstveni radnici, osobe koje imaju prebivalište u EU, članovi diplomatskih misija, diplomate, vozači kamiona, putnici koji su u tranzitu, studenti, pazitelji starijih osoba i osobe sa hendikepom i poljoprivredni sezonski radnici.

Oni mogu da uđu u Grčku, ali moraju da pokažu negativan PCR test.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa: U Mađarskoj novo pooštravanje mera; Grčka produžila zabranu ulaska putnicima iz okolnih zemalja; U Austriji se puni intenzivna nega

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2021

U Mađarskoj na snagu stupilo novo pooštravanje mera. Mađarska vlada je donela nove mere u cilju ublažavanja trećeg talasa epidemije korona virusa, koje će biti na snazi do 22. marta...Cilj je da se lični susreti smanje na minimum...Grčka počinje s otvaranjem ekonomije 22.marta, najpre radnje..Grčka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Grci će prokockati još jedno leto? "Hotelijeri gube strpljenje, turisti ne znaju na čemu su"

Izvor: B92, 08.Mar.2021

Helada, jedna od omiljenih turističkih destinacija Srba, ponovo je produžila zabranu dolaska vazdušnim, kopnenim i morskim putem putnicima iz okolnih zemalja, a to pravilo važi i za putnike iz zemalja trećeg sveta. Turistički poslenici Grčke "gube strpljenje", a turisti iz Srbije ponovo postaju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.