Joksimović i Godfri: SAD aktivno podržavaju reforme i proces evropskih integracija

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Nov.2020, 12:52

Joksimović i Godfri: SAD aktivno podržavaju reforme i proces evropskih integracija

Ambasador SAD u Beogradu Entoni Godfri danas je u razgovoru sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Jokismović izrazio podršku Srbiji u sprovođenju strateških planova i aktivnosti na putu ka članstvu u EU i dodao da će vlada SAD investiranjem u infrastrukturne projekte doprineti snažnom ekonomskom povezivanju Zapadnog Balkana.

U razgovoru je zajednički ocenjeno da sve aktivnosti usmerene na postizanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << političke i ekonomske unutrašnje stabilnosti, značajno doprinose da Srbija postane najatraktivnija zemlja za investicije u regionu, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnu s medijima.

Joksimović i Godfri razgovarali su o procesu pristupanja Srbije EU, pitanjima bilateralne i regionalne saradnje, a pre svega o realizaciji američke razvojne podrške reformama u Srbiji.

Takođe je bilo reči o koordinaciji projekata koje u Srbiji finansiraju brojni međunarodni i bilateralni donatori sa onima u koje će se uključiti američka Međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC), koja se od nedavno etablirala u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Joksimović je upoznala američkog ambasadora sa prioritetima vlade kada je reč o evropskom putu Srbije, pre svega u kontekstu planova za ubrzanje sprovođenja sveobuhvatnih reformi na tom putu.

"U toku pandemije, ekonomska stabilnost i dalji privredni rast važan su zadatak koji Srbija sprovodi i čemu stremimo, jer smo svesni činjenice da samo snažna tržišna ekonomija može da građanima olakša ovu globalnu krizu", rekla je Joksimović.

Ona je naglasila da će "prioritet biti i unapređenje vladavine prava, bolji rad javne uprave i jačanje lokalnih samouprava" - sve ono na čemu Srbija partnerski radi i što sprovodi uz značajnu pomoć vlade SAD.

Uz zahvalnost na podršci koju su SAD do sada pružile Srbiji u borbi protiv kovid-19, Joksimović je istakla značaj projekata kojima se finansira reforma pravosuđa i efikasnost sudstva, zatim unapređenje regulatornog okvira u medijskoj sferi, podrška privrednim subjektima da budu konkurentniji na tržištu, ženskom preduzetništvu, kao i poboljšanju energetske efikasnosti, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD aktivno podržavaju reforme i proces evropskih integracija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri razgovarali su danas o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, pitanjima bilateralne i regionalne saradnje, a pre svega o realizaciji američke razvojne podrške reformama u našoj zemlji...Joksimović je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.