Janukovič neće ići na građane

Izvor: B92, 04.Feb.2014, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Janukovič neće ići na građane"

Kijev -- Poslanik vladajuće Partije regiona Jurij Mirošničenko rekao je da je predsednik Ukrajine rekao pred svojom partijom da neće koristiti silu protiv demonstranata.

Mirošničenko je rekao za lokalnu televiziju ICTV da je Vikotr Janukovič skupštinskim poslanicima iz svoje Partije regiona rekao "da ikako imaju mogućnosti da silom oslobode administrativne objekte i trg Majdan od demonstranata, on to nikada neće uraditi, pošto su demonstranti takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ukrajinski građani".

Trg nezavisnosti (Majdan nezaležnosti) u glavnom gradu Kijevu, epicentar je dvomesečnog protestnog antivladinog pokreta više od dva meseca. Demonstranti su, pored njega, okupirali neke javne zgrade u Kijevu i drugim gradovima, preneo je Rojters. Za sada, Janukovič nije dostupan za izjavu, prenela je britanska agencija.

Mirošničenko je rekao i da se nedavno u partiji razgovaralo o uvođenju vanrednog stanja u zemlje, što bi vladi omogućilo da koristi vojsku. "Neće biti vanrednog stanja", rekao je Mirošničenko.

"Predsednik je rekao da, ukoliko političari ne mogu da dođu do dogovora i primene ga, onda je jedini demokratski način da se razreši situacija održavanje prevremenih izbora", rekao je Mirošničenko.

"Sa vanrednim izborima suočićete se i vi i ja", preneo je on predsednikove reči dodajući da je Janukovič naznačio da će biti i parlamentarni i predsednički izbori.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Janukovič spreman da organizuje prijevremene izbore

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Feb.2014

Predsjednik Ukrajine Viktor Janukovič spreman je da organizuje prijevremene predsjedničke i parlamentarne izbore, ukoliko ne preostane nijedan drugi način za rješavanje političke krize, izjavio je poslanik vladajuće Partije regiona Jurij Mirošničenko. Mirošničenko je rekao da je, ako politički...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.