Janukovič: Zapad kriv za krizu, boriću se za Ukrajinu

Izvor: NTV.rs, 28.Feb.2014, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janukovič: Zapad kriv za krizu, boriću se za Ukrajinu

Viktor Janukovič, koji u subotu opozvan sa mesta predsednika Ukrajine, prvi put se danas pojavio u javnosti na konferenciji za novinare u Rostovu-na-Donu u Rusiji.
On je na početku rekao da je napustio Ukrajinu zbog pretnji po njegov život i život njegove porodice ii naglasio da ga niko nije svrgnuo sa vlasti već da je bio prinuđen da ode.
Takođe, Janukovič je rekao da će nastaviti borbu za budućnost Ukrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << protiv onih koji pokušaju da zavedu strah i teror.
Prema njegovim rečima, vlast u zemlji je u rukama nacionalističkih i profašitički orijantisanih ljudi, koji predstavljaju apsolutnu manjinu u Ukrajini.
„Biće nam teško da izađemo iz krize u koju je upala zemlja. Potresi i žrtve posledica su političke krize. To je rezultat neodgovorne politike Zapada koja je povlađivala Majdanu. Ukrajina je snažna zemlja, uspećemo da se izvučemo“, rekao je Janukovič.
(Tanjug)

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janukovič pred novinarima u Rostovu

Izvor: Akter, 28.Feb.2014

Viktor Janukovič, koji se danas prvi put pojavio u javnosti nakon što je opozvan sa mesta predsednika, izjavio da je zapad kriv za krizu, a da Rusija treba da deluje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.