Izrael demantuje: Nije oboren naš avion u Siriji

Izvor: B92, 29.Nov.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael demantuje: Nije oboren naš avion u Siriji

Moskva/Damask -- Portparol izraelske Vojske demantovao je navode da je izraelski avion oboren u Siriji, javlja Rojters.

"To je potpuno lažno", rekao je portparol izraelske vojske.

Ruska agencija RIA novosti objavila je ranije da su snage protivvazdušne odbrane Sirije oborile izraelski vojni avion.

Rojters prenosi da je prema informacijama RIA novosti iz sirijskih bezbednosnih izvora, pored aviona, sirijska PVO oborila i četiri izraelske rakete. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sirijska protivvazdušna odbrana suočila se sa vazdušnom agresijom i obrila je nekoliko ciljeva, sprečivši ih da izvrše svoje zadatke, saopšteno je na sirijskoj državnoj televiziji.

Televizija ne navodi ko je izvršio večerašnji napad, ali ističe da je ovo bio prvi napad ove vrste otkad je Sirija dobila ruske protivvazdušne sisteme prošlog meseca, prenosi AP.

Prema navodima sirijske televizije, napadnuto je područje Kisveha, južno od prestonice Damaska, gde se nalaze vojne baze.

AP navodi da za sada nije u potpunosti jasno ko je izvršio napade, ali je poznato da je Izrael izvršio desetine vazdušnih napada na Siriju u prethodnim godinama.

Ruska agencija RIA novosti objavila je ranije večeras da su snage protivvazdušne odbrane Sirije oborile izraelski vojni avion. Rojters prenosi da je prema informacijama RIA novosti iz sirijskih bezbednosnih izvora, pored aviona, sirijska PVO oborila i četiri izraelske rakete.

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu saopštila je da su Izraelci raketama napali podrčje južno od Damaska.

Nacionalna novinska agencija Sirije javlja da se sirijska vojska uspešno odbranila od napada, "uprkos njegovom intenzitetu".

AP navodi da je ovo prvi napad na Siriju otkad je Rusija prošlog meseca saopštila da je sirijskoj vojsci dala sistem protivvazdušne odbrane S-300.

Portparol izraelske Vojske izjavio je ranije večeras za Rojters da su navodi o napadu lažni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelska vojska demantovala da je oboren avion u Siriji

Izvor: Večernje novosti, 30.Nov.2018, 02:02

Portparol izraelske Vojske demantovao je navode da je izraelski avion oboren u Siriji, javlja Rojters Portparol izraelske Vojske demantovao je navode da je izraelski avion oboren u Siriji, javlja Rojters."To je potpuno lažno", rekao je portparol izraelske vojske.Ruska agencija...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.