Izglađene nesuglasice Beograda i Brisela

Izvor: RTS, 09.Feb.2015, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izglađene nesuglasice Beograda i Brisela

Premijer Aleksandar Vučić i komesar za proširenje EU Johanes Han složili su se u Briselu da su nedavne nesuglasice na relaciji Beograd - Brisel izglađene.
Premijer Vučić je istakao je da će Srbija uložiti maksimalne napore da sprovede reforme, u prvom redu ekonomnske, kao i da odradi posao na putu ka EU, prenosi Tanjug.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
"Suočićemo se sa mnogim izazovima, a jedan od njih je nastavak dijaloga sa kosovskim Albancima. Čeka nas dugo veče, nadam se da će biti uspešno" rekao je Vučić novinarima.
Vučić je dodao da je od komesara Hana tražio pomoć i podršku i istovremeno ocenio da su Evropska komisija kao i sam Han iskreni prijatelji Srbije i garant te pomoći.
"Ne tražimo lake izlaze ili izgovore ali nema sumnje da će Srbija za narednih nekoliko godina biti uspešna i moderna i ekonomski kompetitivna" istakao je Vučić.
Han je čestitao Vučiću i Vladi Srbije na reformskim naporima koje sprovode i dodao da očekuje da će se tesna saradnja nastaviti. Rekao je da podržava takve, ne uvek lake reforme, ali neophodne za Srbiju i za narod Srbije.
Poželevši Vučiću sve najbolje u večerašnjem dijalogu, Han je ocenio da je to ulaganje u srpsku budućnost, uz opasku da računa na razumevanje kad je reč o onome što je iz perspektive EU neophodno učiniti.
"Interes EU je da što pre počnu pregovori između EU i Srbije, da se održi momentum i da Srbija što pre postane deo evropske porodice. Ali posao treba da se obavi, a EU podržava Srbiju na tom putu", istakao je Han.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i Han: Nesuglasice su iza nas

Izvor: Kurir, 10.Feb.2015, 01:28

Evropski komesar za proširenje pohvalio reforme srpske vlade i istakao da je dijalog s Prištinom ulaganje u budućnost..BRISEL - Varnice i nesuglasice na relaciji Beograd-Brisel su prevaziđene, saopštili su posle sastanka u četiri oka u Briselu u ponedeljak veče premijer Srbije Aleksandar Vučić...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.