Izetbegović: Terorizam može da se napaja iz vehabijske zajednice

Izvor: Blic, 25.Jul.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Terorizam može da se napaja iz vehabijske zajednice

Kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je da se BiH treba plašiti terorizma, naročito organizovanog, koji se može napajati iz vehabijske zajednice.

"BiH se treba bojati terorizma, te kažnjavati one za koje se dokaže da su nasilnici", rekao je Izetbegović, dodavši da niko ne može napraviti zajednicu u koju ne može ući policajac.

On je rekao da postoji terorizam koji dolazi iz radikalnog islama i da bi svi teroristi svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delima hteli nešto da nametnu i da prepadnu.

Izetbegović smatra da vehabije treba pustiti da žive u zajednicama ukoliko to žele, ali da oni moraju da poštuju zakone BiH.

"Oni treba da imaju slobodu, ne treba ih pritiskati sve dok ne ugroze tuđu slobodu", rekao je Izetbegović u emisiji "Telering" televizije OBN.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.