Izbori u Crnoj Gori: I Đukanović i Milatović uvjereni u pobjedu

Izvor: VOA, 02.Apr.2023, 20:13

Izbori u Crnoj Gori: I Đukanović i Milatović uvjereni u pobjedu

Predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović kazao je u nedelju, nakopn glasanja u drugom krugu predsjedničkih izbora, da je “siguran u svoju pobjedu”, te da je samo “pitanje kolika će biti razlika između njega i Đukanovića”. „Znate da je u odnosu na prvi krug razlika iznad 70 hiljada glasova. To je za Đukanovića u ovom trenutku nedostižno. Jedino možemo danas govoriti o tome kolika će biti razlika, a vjerujem da će biti poprilično velika i da će konačno Crna Gora biti, u punom smislu te riječi, slobodna zemlja“, rekao je Milatović. Milatović je, takođe, rekao da “vjeruje da je Crna Gora konačno kao društvo zrela da olovkom mijenja predsjednika”. Upitan da li će eventualno čestitati Đukanoviću pobjedu, Milatović je rekao da apsolutno siguran u svoju pobjedu. Odgovarajući na pitanje, da li će ukoliko bude novi predsjednik Crne Gore, mijenjati nešto u odnosima sa Srbijom, Milatović je rekao da je “za Crnu Goru prioritet punopravno članstvo u Evropskoj uniji “ i naglasio da “uvijek kad govori o EU, govori i o regonalnim ekonomskim integracijama”. „Mi ovdje u Crnoj Gori i šire na Zapadnom Balkanu, moramo da razumijemo da su neodvojiv dio EU integracija, naše regionalne, ekonomske integracije. Zalažem se za apsolutno najbolje moguće odnose sa Srbijom i svim zemljama Zapadnog Balkana“, rekao je Milatović. Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je nakon glasanja da “u Crnoj Gori počinje novo, bolje vrijeme u kojem će država nastaviti da se kreće efikasno i stabilno ka svom evropskom cilju”. "Vjerujem da ce rezultati izbora dati za pravo takvom očekivanju i da ćemo na parlamentarnim izborima 11. juna potvrditi takvu namjeru”, kazao je Đukanović novinarima nakon glasanja. Na pitanje da li će čestitati svom protivkandidatu Jakovu Milatoviću, ukoliko on pobijedi, Đukanović je upitao da li su čestitali nakon izbora 30. avgusta. "Ja predstavljam tu Crnu Goru", kazao je Đukanović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Milatović: Siguran sam u pobjedu

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2023

"Danas jedino možemo govoriti o tome kolika će biti razlika, a vjerujem da će biti poprilično velika i da će konačno Crna Gora biti, u punom smislu te riječi, slobodna zemlja“

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.