Izvor: RTS, 06.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanov predsednik, cenzus jedva dostignut

Kandidat VMRO-DPMNE Đorđe Ivanov izabran za novog predsednika Makedonije. Dostignut cenzus od 42,86 odsto, a izlaznost preračunata na ukupan broj upisanih birača iznosila je 40,79 odsto.

Prema najnovim podacima koje je saopštila Državna izborna komisija,Đorđe Ivanov je pobednik na predsedničkim izborima, pošto je na jučerašnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glasanju, u drugom krugu, osvojio 437.455 glasova, dok je njegov konkurent Ljubomir Frčkoski dobio 252.195 glasova.

Na osnovu pregledanih listića sa 90 odsto biračkih mesta, predsednik DIK, Aleksandar Novakovski, je rekao da je dostignut cenzus od 42,86 odsto, dok izlaznost preračunata na ukupan broj upisanih birača iznosi 40,79 posto.

Pobedom na lokalnim i presedničkim izborima VMRO DPMNE je dobila apsolutnu vlast u Makedoniji.

Njen koalicioni partner u vladi, Demokratska unija za integraciju osvojila je najviše opština među albanskim partijama, ali je izgubila u gradovima sa većinskim albanskim stanovništvom - Gostivaru i Tetovu.

Na izborima za gradonačelnika Skoplja, kandidat VMRO DPMNE Koce Trajanovski osvojio je dvostruko više glasova od kandidata opozicije Tita Petkovskog, saopštila je komisija.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.