Irak će od Moskve tražiti udare po ID u Iraku

Izvor: Press, 07.Okt.2015, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak će od Moskve tražiti udare po ID u Iraku

Irak će možda uskoro zatražiti ruske vazduhoplovne udare po grupi Islamska država na njenom tlu, i želi da Moskva ima veću ulogu od SAD u ratu protiv militantnih grupa, rekao je predsednik parlamentarnog odbora za odbranu i bezbednost Hakim al-Zamili.
           Zamili je rekao za Rojters da smatra da će u narednih nekoliko dana ili nedelja Irak biti prinuđen da zatraži od Rusije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vazdušne udare, i to u zavisnosti od ruskih uspeha u Siriji. Agencija je prenela da iračka vlada i moćne šiitske milicije koje podržava Iran, smatraju da vojni udari koalicionih snaga koje predvode SAD, nemaju efekta. Islamska država kontroliše trećinu teritorije Iraka. Ruski vazdušni napadi u Siriji, povećali su nadu u Bagdadu da bi Rusija mogla da bude bolji partner protiv ekstremnih grupa. Predsednica gornjeg doma ruskog parlamenta Valentina Matvijenko, rekla je juče da će Rusija razmotriti širenje vazdušnih napada protiv terorista u Siriji i na Irak, ukoliko primi takav zahtev iz Bagdada. Rusija je pre šest dana pokrenula vojne operacije protiv Islamske države u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.  Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD ne sarađuju sa Rusijom u borbi protiv ID

Izvor: Akter, 07.Okt.2015

Američki ministar odbrane Eš Karter izjavio je danas da koalicija predvođena SAD nije pristala da sarađuje sa Rusijom u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država i da saradnja nije moguća sve dok Moskva nastavlja da sprovodi vazdušne udare na druge mete...Sedinjene Američke Države...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.