Intervencija Rusa bila bi greška

Izvor: B92, 02.Apr.2014, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Intervencija Rusa bila bi greška"

Brisel -- Dalja ruska intervencija u Ukrajini, nakon pripajanja Krima, mogla bi da bude "istorijska greška" s ogromnim strateškim posledicama, saopštio je Rasmusen.

"Ukoliko bi Rusija dalje intervenisala u Ukrajini, ne bih oklevao da to nazovem istorijskom greškom koja bi mogla da dovede do dalje međunarodne izolacije Rusije. To bi moglo da ima dublje posledice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << po odnose između Rusije i Zapada, to bi mogla da bude greška s ogromnim strateškim posledicama", rekao je generalni sekretar NATO Anders Rasmusen na konferenciji za novinare posle sastanka ministara spoljnih poslova Alijanse.

Komandant NATO snaga u Evropi Filip Bridlav rekao je danas da Rusija ima sve potrebne snage na granici s Ukrajinom, ukoliko odluči da uđena tu teritoriju i da bi mogla da ostvari te ciljeve u roku od tri do pet dana.

Ocenjujući situaciju na toj granici kao "neverovatno zabrinjavajuću", američki general je rekao da je NATO uočio znakove pomeranja sasvim malog broja ruskih vojnika preko noći, ali da nema indikacija da su se oni vratili u kasarne, preneo je Rojters.

Bridlav je za Rojters i "Vol strit džornal" izjavio da su ministri spoljnih poslova na sastanku u Briselu zatražili od njega da do 15. aprila napravi paket mera kako bi umirio NATO saveznike u istočnoj Evropi i povećao njihovu snagu na kopnu, u vazduhu i na moru.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.