Ima šansi za sporazum, Berlin spreman za sve opcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2018, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima šansi za sporazum, Berlin spreman za sve opcije

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas u Berlinu, uoči početka samita EU o Bregzitu, da još uvek ima šansi da se zaključi sporazum o izlasku Velike Britanije iz Unije te istakla da je Berlin spreman za sve opcije, uključujući i mogućnost odlaska bez sporazuma.

Obraćajući se poslanicima u nemačkom parlamentu, Merkelova je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istakla da sporazum još nije postignut o uslovima u vezi granice između severne i južne Irske.

Pirova pobeda saveznika Merkelove na izborima u Bavarskoj: CSU neće moći da formira većinu

- Želim da Britanija bude blizak partner, od poverenja za Evropu posle odlaska - naglasila je nemačka kancelarka.

Pirova pobeda saveznika Merkelove na izborima u Bavarskoj: CSU neće moći da formira većinu

Kako je rekla, postoji šansa sada, kao i ranije, da se postigne dobar i čvrst sporazum o izlasku Britanije iz EU. Ali, mora da bude jasno da će uvek postojati razlika između članstva i partnerstva, zaključila je Merkel.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Spremni smo na sve scenarije u vezi Brexita

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2018

Njemačka kancelarka Angela Merkel je izjavila da se njena zemlja priprema za sve moguće scenarije u vezi s Brexitom, uključujući i mogućnost nepostizanja dogovora Velike Britanije s Europskom unijom (EU). U obraćanju u parlamentu prije samita lidera EU, Merkel je izrazila nadu da će na vrijeme...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.