Kancelarka Merkel: Još postoji mogućnost dogovora o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Okt.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kancelarka Merkel: Još postoji mogućnost dogovora o Bregzitu

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je danas da je još postoji mogućnost postizanja dogovora o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit) ali je dodala da se Nemačka priprema i za mogućnost da ne bude dogovora.

"Šanse o postizanju dobrog i održivog dogovora su još tu... ali je jasno da svaka odgovorna vlada treba da predvidi svaku vrstu scenarija, uključujući i mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da Velika Britanija napusti Uniju bez dogovora", rekla je kancelarka uoči samita lidera EU u Briselu.

Britanska premijerka Tereza Mej večeras će se sastati u Briselu sa evropskim kolegama usred zastoja pregovora o Bregzitu, na samitu na kojem se očekuje da London i Brisel konstatuju nesuglasice u postizanju dogovora o budućim odnosima.

Premijerka dolazi u Brisel početkom večeri gde će održati kratki govor rukovodiocima EU koji će potom bez nje imati radnu večeru.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Još ima šansi za BREGZIT

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je danas u Berlinu, uoči početka samita EU o Bregzitu, da još ima šansi da se zaključi sporazum o izlasku Velike Britanije iz Unije te istakla da je Berlin spreman za sve opcije, uključujući i mogućnost odlaska bez sporazuma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.