IMAJU MRAČNE CILJEVE: Evo zašto Ameri NIŠANE Asada, i šta je njihov KRAJNJI CILJ (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2019, 14:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMAJU MRAČNE CILJEVE: Evo zašto Ameri NIŠANE Asada, i šta je njihov KRAJNJI CILJ (FOTO)

Vašington nastavlja da vrši pritisak na predsednika Sirije Bašara al Asada kako bi omeo njegove napore da normalizuje situaciju u zemlji, rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov, komentarišući proširenje američkih sankcija Damasku.

- Amerikance ne zadovoljava situacija kada zakonita vlada u Damasku uspešno vodi višestrani rad >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na stabilizaciji situacije, normalizaciji života i proširenju kontrole na teritoriji zemlje, čiju politiku mi podržavamo - očuvanje teritorijalnog integriteta Sirije - rekao je Rjabkov.

Comment by Sergey #Ryabkov on new anti-Russia accusations in the US:

"We are watching with regret how the US authorities continue to poison the atmosphere of 🇷🇺🇺🇸 relations by bringing ever new groundless accusations against Russia"

📄https://t.co/BPYjz8rIGO pic.twitter.com/sXSCFGhbQn

— MFA Russia 🇷🇺 (@mfa_russia) October 5, 2018

Prema njegovim rečima, "Amerikanci imaju druge ciljeve".

- Ti ciljevi su poznati: osim politike promene vlasti - ne sumnjam da će ona ostati - to je očuvanje pretpostavki za faktičku kontrolu Vašingtona i njegovih saveznika značajnih segmenata sirijske teritorije u suprotnosti sa principom teritorijalne celovitosti - naglasio je zamenik šefa ruske diplomatije.

- Zašto sankcije - to je jedan od instrumenata vršenja pritiska na Damask kako bi se otežalo Bašaru al Asadu i njegovoj vladi da nastave svoj posao i za nametanje neke sopstvene šeme u Siriji - konstatovao je ruski diplomata.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.