I Vučić u nedelju u Briselu

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Vučić u nedelju u Briselu

Brisel - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić pridružiće se u nedelju srpskom pregovaračkom timu u najnovijoj rundi dijaloga sa Prištinom, saznaje Tanjug u briselsim diplomatskim izvorima.

Iako Vučićev dolazak u okviru delegacije koju predvodi predsednik vlade Ivica Dačić još nije zvanično potvrđen u Evropskoj uniji ga vide kao znak da bi tokom ove runde razgovora sa kosovskim premijerom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hašimom Tačijema mogao biti postignut konačan dogovor o pitanjima vezanim za struju i telekomunikacije.

Dijalog u kabinetu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton trebalo bi da počne u nedelju popodne, nakon što se Ešton vrati sa neformalnog sastanka evropskih ministara odbrane u Viljnusu.

Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič nije danas mogla ni da potvrdi ni da demantuje da će Vučić doputovati u Brisel.

- O sastavu delegacije odlučuju strane u dijalogu, a mi još nismo dobili zvaničan spisak članova ni iz Beograda ni iz Prištine - rekla je Kocijančič novinarima u sedištu EU.

Evropski funkcioner koji je želeo da ostane anoniman rekao je Tanjugu da Vučićev dolazak vide kao nagoveštaj da bi ovaj put moglo doći do značajnog napretka u vezi sa pitanjima struje i telekomunikacija, koja su i nakon dve godine razgovora ostala otvorena.

Isti izvor podseća da su, prema planu koji su u maju u Briselu usaglasili Dačić i Tači, problemi struje i telekomunikacija trebali da budu rešena još u junu.

Kocijančič je novinarima rekla da će pored ovih pitanja na dnevnom redu nedeljnih razgovora dominantna tema biti priprema za lokalne izbore na Kosovu koji su zakazani za 3. novembar.

- Važno je da ovi izbori budu dobro organizovani i da se u njih uključe predstavnici svih zajednica - istakla je ona.

Kocijančič je podsetila da je Ešton juce u zvaničnom saopštenju pohvalila obe strane u dijalogu zbog napretka koji je postignut u planiranju izbora. Premijer i vicepremijer Srbije ranije su najavili da će zajedno ići na sastanak u Brisel.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na sastanku u Briselu u nedelju i Vučić

Izvor: Mondo, 06.Sep.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u nedelju će se pridružiti srpskom pregovaračkom timu u najnovijoj..

Nastavak na Mondo...

I Vučić u nedelju u Briselu

Izvor: Akter, 06.Sep.2013

Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić pridružiće se u nedelju srpskom pregovaračkom timu u najnovijoj rundi dijaloga sa Prištinom

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.